Wethouder de Haas reikt mantelzorgwaardering uit

Wethouder De Haas heeft maandag 7 juni de eerste mantelzorgwaardering van 2021 uitgedeeld aan Miranda. Dit als waardering voor haar inzet in de zorg voor haar naaste. Miranda is samen met haar dochter mantelzorger voor haar zoon. Haar zoon heeft een bepaalde vorm van autisme. Zij begeleiden hun zoon en broer bij financiën en het maken van afspraken.

Uitreiking waardering

Ruim 485 mantelzorgers hebben dit jaar een mantelzorgwaardering aangevraagd omdat zij zorgen voor een naaste. Wethouder De Haas geeft aan: “Het is prettig om de mantelzorgers in beeld te hebben en hen te spreken zodat we weten wat er speelt.“ Miranda is blij met de erkenning: “Ik vind het fijn om te zien dat er vanuit de gemeente erkenning is voor mantelzorgers en met name jonge mantelzorgers.”

Voucher voor alle aanvragers

Vanaf 14 juni 2021 ontvangen alle mantelzorgers, die de waardering hebben aangevraagd, een voucher. Deze voucher kunnen zij verzilveren bij een lokale ondernemer. De waardering wordt aangeboden namens gemeente Westerveld, in samenwerking met Welzijn MensenWerk, Contactpunt Mantelzorg Westerveld (CPM) en lokale ondernemers.

Uitreiking Mantelzorgwaardering 2021
Miranda en wethouder De Haas (Foto: Welzijn MensenWerk).