Wethouders zetten zich in als vrijwilliger

Om het vrijwilligersplatform ‘Westerveldvoorelkaar’ beter te leren kennen, steken de wethouders van Westerveld de handen uit de mouwen als vrijwilliger. Wethouder Smidt was 9 juli 2021 gastheer bij het OERmuseum in Diever en wethouder Doeven hielp op 15 juli 2021mee met de klussers van het Zwem- en Speelparadijs het Bosbad in Vledder. Wethouder De Haas gaat nog aan de slag als vrijwilliger bij de ZZWD, in de Weyert in Dwingeloo.

OERmuseum Diever

Het OERmuseum is aan de Brink in Diever en is gevestigd in het voormalige Schultehuus. Wethouder Smidt werkte samen met twee vrijwilligers uit Drachten, die een zeer grote interesse in de geschiedenis hebben, in het gebouw en het landschap in deze omgeving: “Het gastheerschap is elke dag anders, het verrijkt je leven op verschillende manieren. Je leert van deze mooie omgeving, maar de interactie met de gasten is het bijzonderst. Zo hebben gasten ook altijd hun eigen verhalen.” De brede kennis van de vrijwilligers werd aangevuld met Smidt zijn kennis over het Westerveldse landschap, over de dynamiek en historie, over esdorpen, zandvlaktes en de kringloop van de landbouw. Onder andere twee toeristen uit Aalsmeer werden door de nieuwe gastheer ontvangen en getrakteerd op verhalen uit de ijstijd tot aan nu.

Zwem- en Speelparadijs het Bosbad in Vledder

Wethouder Doeven zette zijn spierkracht en goede humeur in bij het klusteam van Zwem- en Speelparadijs het Bosbad in Vledder. Samen met de vrijwilligers Philip Boot, Lammie Roffelsen en Anupam Shaikat heeft wethouder Doeven  onkruid verwijderd, nieuwe planten geplant en er is volop  geschoffeld. “Het geeft voldoening dat met onze inzet van vrijwilligers het zwembad er tiptop en perfect uitziet,” zegt Lammie. “We proberen onze vrijwilligers het zo comfortabel mogelijk te maken, met goed gereedschap, in de eigen tijd en op een eigen manier. Veel kan bij ons in overleg”. Wethouder Doeven: “Ja, ik kan me goed voorstellen, hoeveel voldoening het geeft om met anderen dingen te doen waar de samenleving leuker en gezelliger van wordt.”

Westerveldvoorelkaar

De wethouders hebben hun keus voor het vrijwilligerswerk gemaakt uit het aanbod op www.westerveldvoorelkaar.nl Wie een vrijwilliger zoekt óf zelf aan de slag wil als vrijwilliger kan zich op deze site gratis en veilig aanmelden. Vrijwilligers worden soms gezocht voor een langere periode, maar soms worden er ook vrijwilligers gezocht om kort bij te springen. En er is vrijwilligerswerk op heel veel terreinen: cultuur, sport, natuur, welzijnswerk. Naast vrijwilligers zijn óók vrijwilligersklussen welkom: gun anderen ook de kans om zich voor een organisatie of project in te zetten en zo anderen te ontmoeten!

Wethouder Smidt als vrijwilliger bij het Oermuseum

Links wethouder Smidt en rechts twee bezoekers

Wethouder Doeven als vrijwilliger bij Bosbad Vledder

v.l.n.r. Ph. Boot, wethhouder Doeven, A. Shaikat, L. Roffelsen