Juli 2022

 • Koloniën van Weldadigheid vieren 1 jaar UNESCO Werelderfgoed

  Precies één jaar geleden, op 26 juli 2021, werd de UNESCO Werelderfgoedstatus toegewezen aan de Koloniën van Weldadigheid en daar kijken we met veel plezier op terug! Wat heeft dit het afgelopen jaar voor ons betekend?

 • Wegsleepregeling van kracht bij fout parkeren Blauwe Meer

  In verband met de veiligheid van bezoekers en omwonenden van het Blauwe Meer, heeft de gemeente Westerveld een wegsleepregeling ingesteld aan de weg Vorrelvenen.

 • Maak zelf compost en verklein de afvalberg

  “Ik wil een compostbak, omdat het de afvalberg verkleint en daar doe ik graag aan mee. Zelf composteren maakt niet alleen mijzelf, maar vooral mijn groenten en planten supertevree” Met deze slagzin was Anneke Timmerman één van de winnaars van een compostbak. Alle prijswinnaars waren uitgenodigd om op de gemeentewerf in Dieverbrug hun prijs in ontvangst te nemen. Wethouder Henk Doeven reikte namens de gemeente de prijzen uit en hielp direct een handje om de grote compostbakken in de diverse auto’s te krijgen.

 • Nieuwe was- en strijkservice in gemeente Westerveld

  Vanmiddag opende wethouder Jacob Boonstra samen met Celine Perton-Broekman van Stichting Veuruut een nieuwe was- en strijkservice (WaST) in de gemeente Westerveld. WaST is per 1 juli gestart.

 • Westerveld reikt de eerste heldenspelden uit

  Op vrijdag 15 juli zijn de eerste Heldenspelden van Westerveld uitgereikt aan twee jonge helden door wethouder Jacob Boonstra. Benjamin de Wolde en Kyra Dunnink, beide 10 jaar oud, namen deze spelden in ontvangst voor hun bijzondere prestatie.

 • Taart voor Stichting BoerenTrots Westerveld

  Taart voor de Stichting BoerenTrots Westerveld, aangezien ze vanaf deze maand als stichting geregistreerd staan. Burgemeester Rikus Jager prikte tijdens deze feestelijke bijeenkomst een vorkje mee.

 • Burgemeester stapt op de duofiets

  Op woensdag 13 juli stapte burgemeester Jager op een duofiets samen met het bestuur, deelnemers en vrijwilligers van stichting Samen op de duofiets. De stichting organiseerde deze fietstocht om aandacht te vragen voor haar activiteiten. Ze nodigen meer inwoners uit om gebruik te maken van de fietsen en tegelijkertijd zoeken ze vrijwilligers.

 • Excursie raadsleden in kader welstandsnota

  De gemeente Westerveld vindt de kwaliteit van de leefomgeving erg belangrijk. Een van de instrumenten die we inzetten om deze kwaliteit te begeleiden, is de welstandsnota. Hierin wordt op hoofdlijnen en naar gebieden aangegeven, waar bouwprojecten aan moeten voldoen.

 • Belangrijke informatie voor Oekraïense vluchtelingen: haal uw bewijs van verblijf

  Vanaf 18 juli kunnen geregistreerde vluchtelingen uit Oekraïne voor een bewijs van verblijf op afspraak terecht bij de IND in Assen. Dit bewijs (meestal een sticker op een paspoort) laat zien dat u onder de Europese richtlijn Tijdelijke Bescherming valt en tot 4 maart 2023 in Nederland mag wonen en werken.

 • Relaxed en veilig onderweg, ook in de zomer

  Dat winters weer tot onveilige verkeerssituaties kan leiden is heel logisch. Bij sneeuw en gladheid rijdt iedereen natuurlijk nét iets alerter. Maar ook de zomer kent uitdagingen in het verkeer.

 • Gazon wordt bloemrijk grasveld

  Binnenkort wordt gestart met de werkzaamheden die het groene gazon aan de Ten Berghe in Vledder veranderen in een bloemrijk grasveld. Een bloemrijk grasveld bevat naast grassen ook veel meerjarige bloemen. Dit zorgt voor een betere leefomgeving voor insecten, waar ook vogels en kleine zoogdieren van profiteren. Bloemen zorgen voor voedsel en zijn belangrijk voor de groei van alles wat er in het grasland leeft. Kortom, meer biodiversiteit en daarmee meer beleving.

 • Gemeenteraad Westerveld behandelt Voorjaarsrapportage 2022

  Op dinsdag 5 juli stond de Voorjaarsrapportage 2022 op de agenda van de gemeenteraad. De behandeling van de Voorjaarsrapportage is het moment om richting te geven aan het beleid en middelen voor de komende jaren. Het raadsvoorstel werd aan het einde van de avond unaniem aangenomen.

 • Burgemeester Jager bevestigt bordje UNESCO Werelderfgoed

  Vanmorgen heeft burgemeester Jager het eerste bordje UNESCO Werelderfgoed onder het bordje Frederiksoord geschroefd.

 • Wethouder Boonstra deelt zomerpretpakketten uit

  Wethouder Boonstra deelt deze week samen met de Beweegcoaches, Welzijn Mensenwerk, de Voedselbank en Vluchtelingenwerk 65 zomerpretpakketten uit aan kinderen en jongeren in Westerveld die opgroeien in armoede.