Westerveld reikt de eerste heldenspelden uit

Op vrijdag 15 juli zijn de eerste Heldenspelden van Westerveld uitgereikt aan twee jonge helden door wethouder Jacob Boonstra. Benjamin de Wolde en Kyra Dunnink, beide 10 jaar oud, namen deze spelden in ontvangst voor hun bijzondere prestatie.

Vorige maand redden zij een 14-jarige jongen uit het zwembad in Havelte nadat hij onder water raakte. Door deze actie kon de jongen op tijd worden gereanimeerd door het zwembadpersoneel, waarna hij bij bewustzijn kwam en kon worden behandeld. Dankzij de moedige actie en het snelle handelen van Benjamin en Kyra werd de jongen gered van verdrinking. Voor deze heldendaad ontvingen zij de eerste Heldenspeld van Westerveld.

Heldenspeld van Westerveld

Naast Benjamin en Kyra zijn er in Westerveld nog vele, soms onzichtbare, helden. Mensen die iets goeds doen voor een ander en hun omgeving of mensen die een bijzondere prestatie leveren. Wethouder Jacob Boonstra: “Het is belangrijk dat er voor dit soort bijzondere prestaties waardering is. Daarom introduceert de gemeente Westerveld samen met Welzijn MensenWerk de Heldenspeld. Een Heldenspeld is bedoeld voor iedereen die Westerveld bijzonder maakt door wat hij of zij doet. Met de Heldenspeld zetten we inwoners en vrijwilligers in het zonnetje en geven we erkenning voor hun inzet of geleverde prestaties.”

Heldenspeld aanvragen

Het aanvragen van een Heldenspeld is laagdrempelig en kan het hele jaar door. Iedereen kan een heldenspeld aanvragen voor iemand anders, mits deze persoon in Westerveld woont. Op het platform www.westerveldvoorelkaar.nl is vanaf nu het aanvraagformulier te vinden. De aanvrager kan daarop aangeven wie de heldenspeld verdient en waarom deze persoon een held is.

Voorbeelden van heldendaden

Er zijn diverse voorbeelden te bedenken waarvoor je een iemand kunt aandragen die een Heldenspeld verdient. Bijvoorbeeld jongeren die een activiteit hebben georganiseerd voor anderen, een vrijwilliger die al jaren actief is bij de lokale muziekvereniging, een inwoner die een bijzondere prestatie heeft verricht of een mantelzorger die zich al jaren ontfermt over zijn buur.

Meer informatie

Meer informatie over de Heldenspeld, het aanvraagformulier en voorbeelden zijn te vinden op www.westerveldvoorelkaar.nl

Heldenspeld voor Benjamin en Kyra