Wethouder Boonstra deelt zomerpretpakketten uit

Wethouder Boonstra deelt deze week samen met de Beweegcoaches, Welzijn Mensenwerk, de Voedselbank en Vluchtelingenwerk 65 zomerpretpakketten uit aan kinderen en jongeren in Westerveld die opgroeien in armoede.

Het pakket bestaat uit een mooie tas met onder andere een leesboek, spelletjes, een ticket voor een dagje uit, treinkaartjes en bioscoopbonnen. Hiermee kunnen ook deze kinderen genieten van de vakantiepret en na de zomer een mooi vakantieverhaal op school vertellen aan hun vrienden. De zomerpretpakketten zijn aangeboden door Kinderhulp.

Wethouder Boonstra is enthousiast over de pakketten. “Voor alle kinderen is de zomervakantie bedoeld om lekker te genieten en te ontspannen om zo het nieuwe schooljaar weer vol energie te kunnen beginnen. Voor kinderen die opgroeien in armoede zit een vakantie of een leuk dagje uit er vaak niet in. Daarom is het zo waardevol dat we deze zomerpretpakketten uitdelen. Op die manier kunnen ook zij leuke dingen ondernemen en vol enthousiaste verhalen weer terugkomen op school. Het was heel bijzonder om zelf een aantal zomerpretpakketten uit te delen. Ik weet niet wat het meeste indruk op mij maakte; de lach op de gezichten van de kinderen of de dankbaarheid in de ogen van de moeders.”

Wethouder Boonstra deelt zomerpretpakketten uit