• Presentatie Definitief ontwerp herinrichting Vledder

Op woensdag 6 juli 2016 is de presentatie van het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Dorpsstraat en Vledderweg. Deze presentatie vindt plaats in Café Restaurant De Tippe. De zaal gaat om 19.00 uur open en de presentatie begint om 19.30 uur.

• Zuidwest Drenthe stelt € 300.000,- beschikbaar voor streekbeheer

Streekbeheer is een succesvolle methode voor beter landschapsbeheer. Dat blijkt uit de resultaten van het pilotproject ‘Landschap Onderhouden we Samen’.

• Digitale evenementenborden officieel onthuld

Wethouder Klaas Smidt heeft vrijdag 17 juni 2016 het digitale evenementenbord bij Uffelte onthuld en daarmee werden de zeven nieuwe borden officieel in gebruik genomen.

• Denk mee over nieuwe invulling voormalige school

Op donderdag 30 juni 2016 organiseert gemeente Westerveld een bijeenkomst voor inwoners van Eemster en omstreken over een nieuwe invulling voor de voormalige school. De bijeenkomst is in Cultureel centrum Over Entinghe en begint om 19.00 uur.

• Erepenning voor mevrouw Van Nieuwenhoven uit Wilhelminaoord

Op vrijdag 17 juni 2016 heeft burgemeester Rikus Jager, inwoonster Alie van Nieuwenhoven-Hankel uit Wilhelminaoord, thuis verrast met de erepenning van de gemeente Westerveld. Mevrouw Van Nieuwenhoven heeft de penning ontvangen voor haar tomeloze inzet voor de samenleving van Westerveld en in het bijzonder in Wilhelminaoord.

• Aanbesteding inkoop Jeugdhulp 2017

Gemeente Westerveld is samen met de gemeenten Coevorden, Borger-Odoorn, Emmen, Hoogeveen, De Wolden en Meppel gestart met de aanbesteding van de jeugdhulp voor 2017. De gemeenten hebben vanuit de Jeugdwet de opdracht om ervoor te zorgen dat een jeugdige kan meedoen in de maatschappij, zelfredzaam is en gezond en veilig opgroeit.

• Eerste Erfgoeddag Westerveld op Toegangspoort Holtingerveld

Op zaterdag 2 juli 2016 staat Westerveld bol van de cultuurhistorische activiteiten tijdens de eerste Erfgoeddag in Westerveld op en rond de Toegangspoort Holtingerveld. Het thema van deze eerste Erfgoeddag, een initiatief van de Historische Vereniging Havelte e.o. en de Gemeente Westerveld.
    is: ‘Het verleden dichtbij’.

• Vermissing identiteitsbewijs melden bij gemeente

Inwoners van de gemeente Westerveld hoeven voor een verloren of gestolen identiteitsbewijs voortaan geen aangifte meer te doen bij de politie. Vanaf 15 juni 2016 kunt u daarvoor bij de gemeente een zogeheten verklaring van verlies of diefstal tekenen. Ook kunt u direct een nieuw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart aanvragen.

• Online onderzoek naar klanttevredenheid publieke dienstverlening

In juni 2016 start gemeente Westerveld met een onderzoek naar de klanttevredenheid over de publieke dienstverlening. Dit Dashboard Dienstverlening onderzoekt hoe burgers, bedrijven en organisaties de publieke dienstverlening aan de balie, de telefoon en van het digitale loket ervaren.

• Startbijeenkomst nieuw cultuurbeleid levert veel concrete ideeën op

De starbijeenkomst voor het nieuwe cultuurbeleid van de gemeente Westerveld op 8 juni 2016 heeft veel concrete ideeën opgeleverd. In zogeheten versnellingskamers konden de aanwezige inwoners via een laptop op interactieve wijze antwoord geven op vragen op het gebied van kunst en cultuur. Dit leverde ontzettend veel suggesties op, die direct werden gecategoriseerd. Dat resulteerde in een vijftal onderwerpen, die in het vervolgproces verder uitgewerkt worden: cultuureducatie kinderen, subsidie/financiën, festivals/evenementen, huisvesting/voorzieningen en zichtbaarheid.

• Wethouder Van Schelven reikt bakkerspakket uit aan mantelzorgers

Wethouder Erik van Schelven heeft op donderdag 2 juni 2016 bij Bakkerij Bergman in Havelte aan vier mantelzorgers een bakkerspakket uitgereikt in het kader van de mantelzorgwaardering 2016. Hiermee gaf de wethouder het startsein voor de uitreiking van de mantelzorgwaardering 2016 in Westerveld. In de tweede week van juni 2016 ontvangen alle mantelzorgers in Westerveld, die de waardering hebben aangevraagd, een voucher waarmee zij de door hun gekozen waardering kunnen ophalen of inwisselen. In 2016 hebben in totaal 328 mantelzorgers een mantelzorgwaardering aangevraagd.