Wethouder De Jong onder de indruk van cultureel aanbod

Wethouder De Jong, nu één maand portefeuillehouder cultuur, is positief verrast over de culturele initiatieven in de gemeente Westerveld.

“Ik ben blij met cultuur in mijn portefeuille. Cultuur interesseert mij enorm en ik genoot ook voor mijn wethouderschap al van de initiatieven in Westerveld. Cultuur is een verbindende factor: neem bijvoorbeeld Into Nature, een kunstproject waarbij kunstenaars uit de hele wereld naar Drenthe komen om ons te verrassen met een indrukwekkende kunstroute van Frederiksoord naar het Holtingerveld. Maar ook festivals als Zomerzinnen, afgelopen weekend in Dwingeloo, juich ik van harte toe.”

Cultuurvisie

De initiatieven die hebben plaatsgevonden en in voorbereiding zijn passen uitstekend bij de onlangs vastgestelde cultuurvisie van de gemeente Westerveld. “De cultuurvisie gaat uit van eigen ideeën van inwoners, ondernemers, scholen en andere (culturele)organisaties waarbij we als gemeente faciliterend optreden. Ik nodig iedereen dan ook uit om met goede ideeën te komen, om zo het culturele veld in Westerveld nóg aantrekkelijker te maken”

Wethouder De Jong bij het kunstwerk van Matthew Day Jackson, onderdeel van Into Nature

Wethouder De Jong bij het kunstwerk van Matthew Day Jackson, onderdeel van Into Nature