Wethouder De Haas reikt mantelzorgwaardering uit

Op donderdag 13 juni 2019 heeft wethouder De Haas bij zwembad de Kerkvlekken in Vledder de mantelzorgwaardering Westerveld uitgereikt aan mantelzorger Anita Post.

De gemeente Westerveld waardeert alle mantelzorgers met de mantelzorgwaardering. Ruim 450 mantelzorgers hebben dit jaar deze waardering aangevraagd omdat zij zorgen voor een naaste. Deze waardering komt vanuit de gemeente in samenwerking met Welzijn MensenWerk en Contactpunt Mantelzorg Westerveld (CPM).

Uitreiking waardering

In het bijzijn van Gre Huisman, bestuurslid van Contactpunt Mantelzorg Westerveld, Femke Heythekker, sociaal werker bij Welzijn MensenWerk, en mevrouw Erna Regeer, locatiemanager van zwembad de Kerkvlekken, reikte wethouder De Haas symbolisch de eerste mantelzorgwaardering uit aan mantelzorger Anita Post. Wethouder De Haas: “Mantelzorger zijn overkomt iemand, maar de taken worden vaak met liefde gedaan. Een mantelzorger kan niet zomaar stoppen met het verlenen van mantelzorg. Vandaag is de dag dat de eerste mantelzorgwaardering wordt uitgereikt. Waardering geeft aan wat de gemeente voelt voor al die mensen die zich langdurig inzetten voor hun naasten.”

Voucher voor alle aanvragers

Deze week ontvangen alle mantelzorgers, die de waardering hebben aangevraagd, een voucher met het aanbod van hun keuze. Het aanbod is ter beschikking gesteld door lokale ondernemers. Deze voucher kunnen zij vervolgens verzilveren, zodat ze even een moment voor zich zelf hebben. Een waardering voor hun inzet in de zorg voor hun naaste.

Vele jaren van zorg een aandacht

Anita Post is mantelzorger sinds 2012. Haar ouders hebben op dat moment, door hun hoge leeftijd, veel zorg nodig. In 2013 bleek haar vader alzheimer te hebben. In de tussentijd ging ook haar moeder fysiek erg achteruit. Alle zorgen regelzaken kwamen op Anita neer, als enige dochter. In september 2018 overleed vader en op 5 mei 2019 is ook moeder overleden. Anita heeft de zorg voor haar ouders jarenlang met liefde uitgevoerd, ze kan met een goed gevoel terug kijken op de afgelopen jaren.

Uitreiking Mantelzorgcompliment
Wethouder de Haas reikt het mantelzorgcompliment uit aan mantelzorger Anita Post. Op de foto staan verder (v.l.n.r.): Erna Regeer, locatiemanager van zwembad de Kerkvlekken, Marian Metselaar, sociaal werker bij Welzijn MensenWerk, Gre Huisman, bestuurslid van Contactpunt Mantelzorg Westerveld en Femke Heythekker, sociaal werker bij Welzijn MensenWerk.