• Sint-Pancratiuskerk in Diever in nieuw licht gezet

Op dinsdagavond 30 juni 2020 werd de Sint-Pancratiuskerk in Diever voor het eerst met nieuwe verlichting aangelicht. Het aanbrengen van deze voorziening maakt onderdeel uit van de herinrichting van de dorpskern Diever. De projectgroep Diever op Dreef was daarom aanwezig om de nieuwe verlichting te aanschouwen.

• Voordracht Reiny Weernekers als nieuwe griffier gemeente Westerveld

Reiny Weernekers wordt voorgedragen als nieuwe griffier van de gemeente Westerveld. Ze wordt de opvolgster van waarnemend griffier Martin Frensel en voormalig griffier Roelof van der Veen die eerder dit jaar met pensioen ging. De 49 jarige Weernekers is momenteel loco-griffier van de gemeente Deventer. Haar ruime ervaring en goede visie is voor de selectiecommissie reden om Reiny Weernekers unaniem voor te dragen als nieuwe griffier.

• Wegafsluiting Veendijk Havelte

Op maandag 6 juli 2020 zijn er reparatiewerkzaamheden aan het asfalt van de Veendijk in Havelte. Gedurende deze werkzaamheden is de Veendijk ter hoogte van huisnummer 1 afgesloten.

• Politieke avond Westerveld 30 juni 2020

De raad vergadert op dinsdag 30 juni mei vanaf 15.00 uur in de raadzaal.

• Wethouder De Haas reikt mantelzorgwaardering uit

Wethouder De Haas heeft aan mantelzorgers Osie en Jannet Grit uit Diever de mantelzorgwaardering Westerveld uitgereikt. De gemeente Westerveld waardeert alle mantelzorgers met de mantelzorgwaardering. Ruim 350 mantelzorgers hebben dit jaar deze waardering aangevraagd omdat zij zorgen voor een naaste. Deze waardering komt vanuit de gemeente in samenwerking met Welzijn MensenWerk en Contactpunt Mantelzorg Westerveld (CPM).

• Wegafsluiting Anserweg Uffelte

Op maandag 22 juni 2020 starten de onderhoudswerkzaamheden aan de bestrating van de Anserweg. De weg vanaf de T-splitsing Anserweg - Ruinerwoldseweg tot en met de T-splitsing Rheebruggen – Madeweg - Hooidijk is afgesloten.

• Politieke avond Westerveld 23 en 24 juni 2020

In verband met een volle agenda zijn er twee Politieke avonden. De raad vergadert op dinsdag 23 juni om 20.00 uur en op woensdag 24 juni om 19.00 uur in de raadzaal.

• Lang weekend geen ICT-diensten

Van vrijdagochtend 3 juli tot en met maandagavond 6 juli 2020 is het ICT-systeem van de gemeente in onderhoud.

• Jaarrekening 2019 en Voorjaarsrapportage 2020 aangeboden aan gemeenteraad

Het college heeft de Jaarrekening 2019 en de Voorjaarsrapportage 2020 aan de gemeenteraad aangeboden. Het financiële jaar 2019 is afgesloten met een tekort van ongeveer 1,7 miljoen euro. Omdat de doorrekening voor de komende jaren vooralsnog geen optimistisch beeld geeft én effecten van de coronacrisis nog onbekend zijn heeft het college een aangepaste Voorjaarsrapportage 2020 opgesteld.

• Betalen belastingaanslag

In februari 2020 heeft de gemeente Westerveld gecombineerde aanslagen onroerende zaakbelastingen, afvalstoffenheffing en rioolheffing verzonden. Voor de betaling van de aanslagen bestond de mogelijkheid te kiezen uit acht termijnen door middel van een machtiging voor automatische incasso of voor drie termijnen als geen gebruik werd gemaakt van de automatische incasso.

• Nieuwe fietsknooppuntenkaart in Drenthe

Op vrijdag 12 juni 2020 reikte wethouder de Haas in Vledder de eerste aangepaste knooppuntenkaart uit van het fietsknooppuntensysteem in Drenthe. Dit deed hij aan een aantal ondernemers in Vledder. Aanwezig waren: Jeroen Kiewiet (de Tippe), Harrie de Jong (Brinkzicht), Doede Simonides (COOP en Vledderplaza ), familie Goos (Museum valse kunst) en Dick Dijkstra (Recreatieschap Drenthe). Het fietsknooppuntensysteem is vernieuwd en loopt nu door alle dorpen en steden langs verschillende bezienswaardigheden.

• Politieke avond Westerveld 9 juni 2020

De raad vergadert op dinsdag 9 juni mei om 20.00 uur in de raadzaal.

• Folie of plakstrips werken niet tegen eikenprocessierups

Het duurt niet lang meer of de eikenprocessierups laat zijn brandharen weer zien. De haren van de eikenprocessierups kunnen de bekende klachten van jeuk veroorzaken. Niet alleen de gemeente probeert de overlast van de rups te beperken, maar ook inwoners en andere terrein beherende organisaties zijn druk met maatregelen.