Nieuwe fietsknooppuntenkaart in Drenthe

Op vrijdag 12 juni 2020 reikte wethouder de Haas in Vledder de eerste aangepaste knooppuntenkaart uit van het fietsknooppuntensysteem in Drenthe. Dit deed hij aan een aantal ondernemers in Vledder. Aanwezig waren: Jeroen Kiewiet (de Tippe), Harrie de Jong (Brinkzicht), Doede Simonides (COOP en Vledderplaza ), familie Goos (Museum valse kunst) en Dick Dijkstra (Recreatieschap Drenthe). Het fietsknooppuntensysteem is vernieuwd en loopt nu door alle dorpen en steden langs verschillende bezienswaardigheden.

Hiermee is een lang gekoesterde wens van verschillende ondernemers en organisaties in vervulling gegaan. Het vernieuwde fietsknooppuntensysteem biedt fietsers de gelegenheid af te stappen en winkels en musea te bezoeken. Of gezellig op het terras even uit te blazen en te genieten van de Drentse gastvrijheid met een kopje koffie, lunch of diner.

Wethouder de Haas geeft aan dat gemeente Westerveld blij is met deze vernieuwing: “Het is goed voor de lokale economie, die nu in coronatijd, deze impuls goed kan gebruiken. Door een toename van het aantal e-bikes is de afstand die mensen per fiets afleggen ook veel groter. Wij hopen dat mensen op deze manier nog meer van Drenthe kunnen genieten en dat ondernemers veel profijt zullen hebben van de aanpassingen.”

Recreatieschap Drenthe heeft het fietsknooppuntensysteem voor aanvang van het toeristenseizoen aangepast met nieuwe routes en de plaatsing van nieuwe informatiepanelen. Kaarten van het fietsknooppuntensysteem zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info kantoren. Meer informatie over het fietsknooppuntensysteem of zelf een route plannen vindt u op de website Drenthe.  

Nieuwe fietsknooppuntenkaart in Drenthe
Nieuwe fietsknooppuntenkaart in Drenthe