Voordracht Reiny Weernekers als nieuwe griffier gemeente Westerveld

Reiny Weernekers wordt voorgedragen als nieuwe griffier van de gemeente Westerveld. Ze wordt de opvolgster van waarnemend griffier Martin Frensel en voormalig griffier Roelof van der Veen die eerder dit jaar met pensioen ging. De 49 jarige Weernekers is momenteel loco-griffier van de gemeente Deventer. Haar ruime ervaring en goede visie is voor de selectiecommissie reden om Reiny Weernekers unaniem voor te dragen als nieuwe griffier.

Op dinsdag 30 juni neemt de gemeenteraad een besluit over haar voordracht, de benoeming zal in dezelfde vergadering plaatsvinden nadat de voordracht is goedgekeurd. De voordracht zal plaatsvinden voorafgaand aan de behandeling van de voorjaarsnota. De vergadering begint om 15.00 uur en is live te volgen via Webcast.

Weernekers over haar voordracht: ‘Het verbinden van de lokale democratie met de kracht van mensen in dorpen. Daar wil ik de raad in Westerveld de komende jaren graag in ondersteunen.’

De griffier ondersteunt de gemeenteraad, is de eerste adviseur en geeft leiding aan de griffie.