Wethouder De Haas reikt mantelzorgwaardering uit

Wethouder De Haas heeft aan mantelzorgers Osie en Jannet Grit uit Diever de mantelzorgwaardering Westerveld uitgereikt. De gemeente Westerveld waardeert alle mantelzorgers met de mantelzorgwaardering. Ruim 350 mantelzorgers hebben dit jaar deze waardering aangevraagd omdat zij zorgen voor een naaste. Deze waardering komt vanuit de gemeente in samenwerking met Welzijn MensenWerk en Contactpunt Mantelzorg Westerveld (CPM).

Uitreiking waardering

Osie en Jannet Grit zorgen voor haar vader die twee huizen verderop woont. Ze doen onderhoud van de woning, onderhoud van een behoorlijke grote tuin, schoonmaken in huis etc. (Schoon)vader is 74 jaar en heeft vorig jaar meerdere tia’s gehad. Dankzij de zorg van zijn schoonzoon en dochter kan hij thuis blijven wonen. Hij is erg blij met de hulp die hij krijgt, vooral in deze tijden waarin sociaal contact van het koor en van de historische vereniging wordt gemist. Gelukkig is het nu weer mogelijk om weer ergens (op afstand) een kopje koffie te drinken.
Osie en Jannet  hopen op deze manier tegemoet te komen aan de wens van hun (schoon)vader om hier te kunnen blijven wonen tot het einde van zijn  leven.

Wethouder De Haas sprak Osie en Jannet, en daarmee symbolisch alle mantelzorgers in Westerveld toe: “We leven in bijzondere tijden. Tijden waarin het misschien niet mogelijk is om voor een kwetsbare dierbare te zorgen óf waarin het juist extra nodig is. Het is niet makkelijk, maar  in ons hoofd en hart hoeven we zeker géén afstand tot elkaar te houden. Gelukkig bestaan er de mogelijkheden om contact te houden door (vaker) te bellen, Whatsappen, Skypen of Face-timen. Laten we op die manier omzien naar elkaar. Wij wensen u veel plezier met de door u gekozen mantelzorgwaardering en sterkte met de zorg voor uw naaste.”

Voucher voor alle aanvragers

Tussen 25 juni en 2 juli 2020 ontvangen alle mantelzorgers, die de waardering hebben aangevraagd, een voucher met het aanbod van hun keuze. De mantelzorgers die niet in Westerveld wonen krijgen de voucher thuisgestuurd. Het aanbod is ter beschikking gesteld door lokale ondernemers. Deze voucher kunnen zij vervolgens verzilveren, zodat ze even een moment voor zich zelf hebben. Een waardering voor hun inzet in de zorg voor hun naaste.

Uitreiking Mantelzorgwaardering 2020 Jannet en Osie Grit
De uitreiking door wethouder De Haas aan Jannet en Osie Grit.