• Vacature gemeentesecretaris/algemeen directeur

Gemeente Westerveld is op zoek naar een gemeentesecretaris/algemeen directeur.

• Politieke avond Westerveld 6 juli 2021

Op dinsdag 6 juli vanaf 15:00 uur vindt er in de raadszaal een besluitvormende Politieke avond Westerveld plaats.

• Politieke avond Westerveld 29 juni 2021

Op dinsdag 29 juni vanaf 20.00 uur vindt er in de raadszaal een besluitvormende Politieke avond Westerveld plaats.

• Natuurinrichting Oude Willem afgerond

De inrichting van 450 hectare natuur in het hart van het Drents-Friese Wold is klaar. Op vrijdag 11 juni 2021 is tijdens een digitale bijeenkomst, waarbij wethouder Doeven heeft deelgenomen aan een panelgesprek, door de samenwerkende partijen de gebiedsontwikkeling in Oude Willem afgesloten.

• Jaarrekening 2020 en Voorjaarsrapportage 2021 aangeboden aan gemeenteraad

Het college van Westerveld heeft de Jaarrekening 2020 en de Voorjaarsrapportage 2021 aan de gemeenteraad aangeboden. Het financiële jaar 2020 is afgesloten met een positief saldo van € 83.000,-. Voor het komende jaar laat de Voorjaarsrapportage 2021 nog geen zwarte cijfers zien.

• Politieke avond Westerveld 22 juni 2021

Op dinsdag 22 juni 2021 om 20.00 uur vindt er in de raadszaal een voorbereidende Politieke avond Westerveld plaats.

• Cursusavond over de lokale politiek op 23 juni

Op 23 juni 2021 van 20.00 tot 22.00 uur verzorgt de griffie een cursusavond over de lokale politiek.

• Politieke avond Westerveld 15 juni 2021

Op dinsdag 15 juni 2021 om 20.00 uur vindt er in de raadszaal een voorbereidende Politieke avond Westerveld plaats.

• Positief advies ICOMOS over Koloniën van Weldadigheid als Werelderfgoed

UNESCO publiceerde vrijdag 4 juni 2021 een positief advies om de Koloniën van Weldadigheid te erkennen als UNESCO Werelderfgoed. Dit advies is afkomstig van ICOMOS, een adviesorgaan van het Werelderfgoedcomité van UNESCO. Het comité zelf besluit eind juli definitief over het opnemen van de Koloniën van Weldadigheid op de werelderfgoedlijst. Met het positieve advies lijkt er niets meer in de weg te staan voor de felbegeerde Werelderfgoed-status.

• Stap op de fiets: 'Doortrappen' van start in Dwingeloo

Donderdag 3 juni 2021, tijdens Wereldfietsdag, stapte een aantal inwoners van gemeente Westerveld samen met wethouder Doeven op de fiets. Dit was het startsein van het project ‘Doortrappen’ in gemeente Westerveld. Doortrappen is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Door langer te blijven fietsen voelen mensen zich vaak gezonder, hebben ze meer sociale contacten en blijven ze langer mobiel.