Fairtrade Westerveld bedankt vrijwilligers

Afgelopen week werden de vrijwilligers die zich inzetten voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in het zonnetje gezet door Fairtrade Westerveld. Jan Langenkamp, voorzitter van de Fairtrade werkgroep, overhandigde tijdens een overleg in het gemeentehuis een presentje aan de vertegenwoordigers van onder meer het dorpenoverleg Westerveld, de samenwerkende kerken en het ondernemersfonds.

Langenkamp: “Fairtrade vindt het belangrijk om regelmatig haar dank en waardering uit te spreken aan die mensen die zich belangeloos inzetten voor een goed doel of die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er zijn heel veel inwoners die zich inzetten voor de opvang van de Oekraïense vluchtelingen of vrijwillig hebben bijgedragen aan de opvang van asielzoekers uit Ter Apel. Onze dank gaat uit naar een ieder van hen.”

Ook Burgemeester Rikus Jager onderstreept het belang van vrijwilligers voor de gemeente. “Het is geweldig om te zien hoeveel mooie initiatieven er zijn in onze gemeente. Inwoners die hun eigen huis openstellen voor vluchtelingen, activiteiten die georganiseerd worden, de inzet van vrijwilligers rondom de gemeentelijke opvang, donaties, het is te veel om op te noemen. Het maakt mij een trotse burgemeester.”

Oekraïne

Inmiddels worden er 79 Oekraïense vluchtelingen opgevangen in de gemeente Westerveld. Het merendeel van de vluchtelingen wordt opgevangen door particulieren. Ook zijn er twee gemeentelijke opvangplekken, één in Havelte en één in Wapserveen. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de opvang van Oekraïense vluchtelingen? Via de digitale nieuwsbrief Oekraïne informeren we u over de laatste stand van zaken.

faitrade bedankt vrijwilligers
Foto: V.l.n.r.: Jan Langenkamp (Fairtrade Westerveld), Ben van Werven (Samenwerkende Kerken), Gerrit Welle (dorpenoverleg Westerveld) en burgemeester Rikus Jager.