Kent u de subsidie Klimaat Actief al?

Heeft u, eventueel samen met anderen, een goed idee om uw leefomgeving in te richten op meer hevige regenbuien en langere periodes van droogte? Dan kunt u een bijdrage krijgen vanuit Klimaat Actief! Klimaat Actief is een subsidie voor huishoudens, scholen en bedrijven en instellingen van het waterschap Drents Overijsselse Delta.

Het klimaat verandert. De weersomstandigheden worden voor onze ogen extremer. Zomers is het vaker en langer droog en warm. Tegelijkertijd zien we dat de hoosbuien heftiger worden. Dit brengt veel uitdagingen met zich mee. We moeten onze leefomgeving aanpassen om daar goed mee om te gaan. Aanpassen aan het veranderende klimaat kunnen we niet alleen, dat doen we samen. Ook uw hulp is daarbij nodig!

Wateroverlast voorkomen

Hoe  kunt u zich voorbereiden op hardere regenbuien en droge periodes? Door bijvoorbeeld tegels te vervangen door planten, te kiezen voor een groen dak of een geveltuintje aan te leggen. Drie ideeën die helpen wateroverlast te voorkomen, voldoende water te hebben als het langere tijd droog is en zorgen voor meer koelte als het zomers warmer wordt. Zo houden we onze leefomgeving ook in de toekomst leefbaar.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de subsidie, aanvragen en inspirerende voorbeelden bekijken? Ga dan naar www.wdodelta.nl/klimaat-actief en bekijk de korte film.