Prokkelen bij bedrijven in Westerveld en Meppel

Bij verschillende bedrijven in Westerveld en Meppel is op donderdag 9 juni geprokkeld tijdens de landelijke Prokkelstagedag. Er hebben in totaal z’n 25 prokkelaars meegelopen bij ruim 18 bedrijven. Lokale ondernemers stelden hun deuren open.

Om iedereen een passende plek te bieden, konden medewerkers van Reestmond hun stagewensen kenbaar maken en zo zijn de matches gemaakt met bedrijven. De stageplekken varieerden van onder andere de bloemenwinkel, supermarkt, dierenpension, metaalbedrijf, bibliotheek, hotel, kinderactiviteiten tot ouderenzorg.

Stichting Prokkel

Deze dag is onderdeel van de landelijke Prokkelweek van stichting Prokkel. In deze week staan de ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking centraal en worden overal in het land activiteiten hiervoor georganiseerd. Door samen te werken wordt deze ontmoeting gestimuleerd en worden vooroordelen weggenomen. Een prokkel betekent dan ook een prikkelende ontmoeting en door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen.

Feestelijke afsluiting

De dag werd feestelijk afgesloten met bij Reestmond, om de ervaringen te delen met elkaar. Zowel de prokkelstagiaires als stagebedrijven waren hiervoor uitgenodigd. Een mooie afsluiting van een geslaagde dag. Zo vertelde één van de prokkelaars: “Je mag echt meehelpen en ze nemen je zoals je bent. Het was een top dag!. Deze prokkelstagedag is een samenwerking tussen Reestmond en de gemeentes Westerveld en Meppel.

Prokkelstage bij Bruidswinkel
Foto: Prokkelaar Annet samen met Eline van Het Witte Huys Bruidsmode in De Wijk

Prokkelstage bij Alpacaboerderij
Foto: Prokkelaar Marcelle helpt mee bij Alpaca’s Enzo in Wittelte