Veilige buitenspeeldag in Diever dankzij snelheidscampagne

Afgelopen vrijdag vond na tijden van Corona gelukkig weer de Buitenspeeldag in Diever plaats. Vele kinderen kwamen naar de Beweegtuin aan het Kerkpad, alwaar de organisatie een kinderspeelparadijs gecreëerd had met springkussens, een stormbaan, een loterij en gezonde drankjes en snacks.

Veilig kunnen buitenspelen is belangrijk voor kinderen. Mede daarom steunt de gemeente Westerveld de snelheidscampagne om hardrijders in Drenthe te verminderen. Helaas wordt er ook in de Westerveldse dorpskernen nog vaak te hard gereden. Wethouder Henk Doeven bracht een bezoekje aan de buitenspeeldag en zette een belangrijke boodschap voor de weggebruikers op het wegdek van het Kerkpad: Kalm aan. Hiermee vraagt de gemeente aandacht voor de onveiligheidsgevoelens van de bewoners en verkeersdeelnemers in de gemeente.

Wethouder Henk Doeven richtte kort het woord tot alle aanwezigen: “Mijn complimenten aan de organisatie die deze middag geheel vrijwillig hebben opgezet en hier alles in goede banen leiden. Het is een groot succes en prachtig om zoveel blije kinderen te zien. Buitenspelen is leuk en gezond voor kinderen. Daarom vraag ik iedereen die aan het verkeer deelneemt, denk aan uw snelheid. Op die manier kunnen de kinderen veilig buitenspelen, nu maar ook in de toekomst. Hier en ook op andere plaatsen in de gemeente.”

Kalm aan 1 Kalm aan 2
Foto's: wethouder Doeven zet boodschap Kalm aan op wegdek van het Kerkpad