Westerveld beleeft succesvol ontmoetingsfeest

Woensdag 8 juni 2022 organiseerde gemeente Westerveld een verlate nieuwjaarsbijeenkomst voor alle Westervelders. Wegens corona moest deze bijeenkomst twee jaar lang worden uitgesteld, dus het was hoog tijd om elkaar weer te ontmoeten.

Feest voor jong en oud

Voor jong en oud was er genoeg te beleven. Voor kinderen was er een circus, waar ze zelf aan mee konden doen. Ook kon er geverfd worden en was er een legotafel van basisschool de Bron uit Nijensleek. Oudere kinderen hadden de mogelijkheid een eigen graffitikunstwerk te maken. Volwassen konden zich vermaken door een kijkje te nemen in het mobiele drugslab van Bureau Drugszaken of zich laten voorlichten door de mannen van ‘Broodje Poep’, een kunstuiting over circulariteit: hoe kan afval omgezet worden tot iets van waarde. Verder was er muziek, eten en drinken.

Toespraak burgemeester Jager

Burgemeester Rikus Jager sprak de mensen toe in zijn toespraak, waarin hij vol lof en bewondering sprak over de samenleving. Een korte quote uit zijn toespraak: “Vandaag ontmoeten we elkaar met muziek, een hapje en een drankje en activiteiten voor de kinderen. Deze ontmoeting blijft niet bij vandaag. Ik hoop u hier, daar of waar dan ook in de gemeente Westerveld te ontmoeten en te spreken. Samen maken we Westerveld een gemeente waar het voor iedereen goed wonen en werken is.”

Ondanks dat het weer voor alle buitenactiviteiten niet optimaal was, kan de gemeente Westerveld terugkijken op een zeer geslaagde bijeenkomst.

Foto 8 juni 2022