Prokkelstagedag in Westerveld, Meppel en Staphorst

Vandaag was het de dag van de Prokkelstage in de gemeenten Westerveld, Meppel en Staphorst. Prokkelen staat voor een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking. Bij meer dan 25 bedrijven is op donderdag 8 juni geprokkeld.

Lokale ondernemers in de drie gemeenten stelden hun deuren gastvrij open. De stageplekken varieerden van onder andere basisschool, supermarkt, dierenpension, metaalbedrijf, bakkerij, ouderenzorg en juwelier tot bijrijder op de vrachtwagen. Om alle 32 prokkelaars een passende plek te bieden, konden de medewerkers van Reestmond hun stagewensen vooraf kenbaar maken. Op basis daarvan zijn de matches gemaakt. De prokkelstagedag is een samenwerking tussen Reestmond en de gemeenten Westerveld, Meppel en Staphorst en werd voor het tweede jaar in deze opzet georganiseerd. 

Gezamenlijke afsluiting

De stagedag werd aan het eind feestelijk afgesloten op locatie bij Reestmond. Wethouder Boonstra van de gemeente Westerveld: “Het is prachtig om te horen hoe de prokkelaars de dag hebben beleefd en wat ze hebben ervaren. Als gemeenten hebben we deze dag georganiseerd om ontmoeting te stimuleren en mogelijkheden van elkaar te verkennen. Maar natuurlijk staat het plezier voorop.”   
Wethouders Robin van Hulsen van de gemeente Meppel en wethouder Alwin Mussche dragen het initiatief een warm hart toe. Wethouder Van Hulsen: “Wat goed dat er zo veel verschillende bedrijven hebben meegedaan en dat er veel geleerd is vandaag. Het was een hele mooie Prokkeldag.” 

Prokkelweek

De stagedag is onderdeel van de landelijke Prokkelweek van stichting Prokkel. In deze week staan ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking centraal. Overal in het land worden hiervoor activiteiten georganiseerd. Door mee te snuffelen in reguliere bedrijven wordt deze ontmoeting gestimuleerd en worden vooroordelen weggenomen. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen.

 _MGL0903 _MGL0882

_MGL0894  _MGL0861

Foto's: prokkelaars op hun stageplekken in een supermarkt, dierenpension, metaalbedrijf en juwelier.