Grote schoonmaak tijdens de Landelijke Opschoondag in Westerveld

Zaterdag 20 maart 2021 vond de Landelijke Opschoondag plaats. In het hele land werden acties op touw gezet om zwerfafval in de openbare ruimte op te ruimen. Zo ook in de gemeente Westerveld.

Tijdens de Landelijke Opschoondag worden elk jaar opruimacties gehouden door verenigingen, organisaties en bewoners om in de buurt zwerfafval op te ruimen. Uiteraard zag de dag er dit jaar iets anders uit vanwege het coronavirus. Grote opruimacties waren niet mogelijk. Maar mensen konden wel alleen of met zijn tweeën een kleine actie organiseren, dichtbij huis.

Ook Wethouder Doeven droeg zijn steentje bij. “Of het gaat om het opruimen van een schoolplein, een mountainbikeroute of de straten rondom het huis afvalvrij maken. Het maakt niet uit. Alle beetjes hebben geholpen. Hopelijk heeft de Landelijke Opschoondag extra aandacht gevestigd op zwerfafval in de buurten. Als we ook na dit weekend blijven opruimen met z’n allen, hebben we er allemaal profijt van!”

Naast de Landelijke Opschoondag is er in de gemeente Westerveld het hele jaar door aandacht voor zwerfvuil. Door middel van het project 'Schoon Belonen' helpen verschillende maatschappelijke organisaties en verenigingen het hele jaar door om een aantal kilometers openbare weg zwerfafvalvrij te houden. Daarmee krijgen zij de mogelijkheid om ‘de clubkas te spekken’.

Wethouder Doeven met opgeraapte afval
Wethouder Doeven met het opgeruimde afval