Maart 2017

• Basisscholen krijgen interactief spel over zwerfafval

Donderdag 30 maart 2017 heeft wethouder Geertsma op OBS De Singelier in Diever, het eerste ‘Hou ’t schoon 5minutendoosje’ aangeboden. Alle basisscholen in Westerveld krijgen van de gemeente dit interactieve, educatieve spel dat bekend is van RTL Telekids.

• Gemeentegids Westerveld

In de week van 27 tot en met 31 maart 2017 wordt de Informatiegids Westerveld 2017-2018 (de gemeentegids) huis-aan-huis bezorgd (met uitzondering van de adressen met nee/nee-sticker).

• Cheque voor winnaars ‘Voor een kleine prijs op schoolreis’

Wethouder Klaas Smidt reikte maandagochtend 27 maart een cheque uit voor een schoolreisje aan Sophie, Jet, Miron en Esmee uit groep7/8 van C.B.S. Roosjenschool in Diever. De vier leerlingen wonnen met hun idee en uitwerking van een zo goedkoop mogelijk schoolreisje de prijsvraag ‘Voor een kleine prijs op schoolreis.’ Met de cheque kunnen de leerlingen hun schoolreisje, een middagje klimmen in het klimbos in Appelscha voor de hele klas, verzilveren. Wethouder Smidt: “Met deze prijsvraag wilden we de leerlingen uitdagen, maar ook bewust maken van de waarde van geld en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. De winnende leerlingen hebben goed nagedacht over hoe ze dit schoolreisje konden realiseren en met veel creativiteit gepresenteerd in een maquette. Ze hebben zelfs onderhandeld over de prijs van de schoolreis, om zo de prijs binnen te slepen”.

• Convenant ondertekend

Op donderdag 23 maart 2017 is het convenant tussen het Ondernemersfonds Westerveld en de gemeente Westerveld ondertekend. Namens het gemeentebestuur zette wethouder Smidt zijn handtekening.

• P-10 biedt pamflet plattelandsgemeenten aan

Gemeente Westerveld is lid van de P-10: een samenwerkingsverband waarin vijftien van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland - met in totaal 500.000 inwoners en een oppervlakte dat ruim 10% van Nederland bestrijkt - kennis en energie bundelen bij het inzetten van hun fysieke ruimte voor oplossingen.

• Informatiebord bij kogelvanger Wapse

Op donderdag 23 maart 2017 onthulde wethouder Erik van Schelven samen met Homme Geertsma, voorzitter van de Historische Vereniging Gemeente Diever, een informatiebord bij een gerestaureerde kogelvanger aan het fietspad Doldersummerweg in Wapse.

• Commissievergadering

De raadscommissie Fysiek Domein en Middelen vergadert op dinsdag 4 april 2017, om 20.00 uur in de raadzaal.

• Drie Westervelders genaturaliseerd

Maandag 20 maart 2017 zijn maar liefst drie Westervelders, tijdens een zogeheten naturalisatieceremonie, Nederlander geworden.

• Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op dinsdag 28 maart 2017 om 20.00 uur in de raadzaal.

• Voorlopige uitslag Tweedekamerverkiezingen

De voorlopige uitslag in Westerveld, van de Tweedekamerverkiezingen van 15 maart 2017 zijn:

• Bijna 600 basisschoolleerlingen ruimen zwerfvuil op

Ook in 2017 doen weer heel veel basisschoolleerlingen mee aan de jaarlijkse zwerfvuilactie: bijna 600 leerlingen van acht Westerveldse basisscholen.

• Compostactie op 24 en 25 maart

Gemeente Westerveld doet ook in 2017 mee aan de landelijke compostactie. Dit betekent dat ieder huishouden in Westerveld gratis compost kan ophalen (zolang de voorraad strekt), tijdens het 'actieweekend'.

• Project ‘Wandelen met militairen’ van start

Op donderdag 2 maart 2017 ‘schoten’ Majoor Martin Wemes en wethouder Homme Geertsma tweeëntwintig wandelaars weg voor een wandeling met militairen. Hiermee gaven zij het startsein voor het project ‘Wandelen met militairen’. De deelnemers wandelden onder begeleiding van tien militairen routes variërend van één tot zeven kilometer. Iedere deelnemer op zijn of haar eigen niveau. Wethouder Homme Geertsma; “Wij stellen het erg op prijs dat de militairen van de kazerne zich in willen zetten voor dit project en we gezamenlijk optrekken om een gezonde leefstijl onder inwoners te stimuleren”.

• Commissievergadering

De raadscommissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 14 maart 2017, om 20.00 uur in de raadzaal.