Cheque voor winnaars ‘Voor een kleine prijs op schoolreis’

Wethouder Klaas Smidt reikte maandagochtend 27 maart een cheque uit voor een schoolreisje aan Sophie, Jet, Miron en Esmee uit groep7/8 van C.B.S. Roosjenschool in Diever. De vier leerlingen wonnen met hun idee en uitwerking van een zo goedkoop mogelijk schoolreisje de prijsvraag ‘Voor een kleine prijs op schoolreis.’ Met de cheque kunnen de leerlingen hun schoolreisje, een middagje klimmen in het klimbos in Appelscha voor de hele klas, verzilveren. Wethouder Smidt: “Met deze prijsvraag wilden we de leerlingen uitdagen, maar ook bewust maken van de waarde van geld en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. De winnende leerlingen hebben goed nagedacht over hoe ze dit schoolreisje konden realiseren en met veel creativiteit gepresenteerd in een maquette. Ze hebben zelfs onderhandeld over de prijs van de schoolreis, om zo de prijs binnen te slepen”.

Uitreiking cheque 'Voor een kleine prijs op schoolreis'

Gemeente Westerveld schreef de prijsvraag uit in het kader van de zevende Week van het geld. Er kwamen dertien zeer creatieve ideeën binnen voor de prijsvraag variërend van een schoolreis naar het zwembad tot lasergamen in school.

Event

De vier winnende leerlingen van de Roosjenschool mogen naast het schoolreisje ook mee met wethouder Smidt naar het event ‘Samen sterk voor financiële educatie’ van de Gemeentelijke Kredietbank op donderdag 30 maart 2017 in Veenhuizen. Daar krijgen ze een rapworkshop aangeboden van rapper Yes-R en mogen ze samen met de wethouder een filmpje opnemen waarin ze vertellen waarom goed met geld omgaan belangrijk is.

De week van het geld en Westerveld

‘De week van het geld’ (27 maart tot en met 31 maart 2017) is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken en vindt in 2017 voor de zevende keer plaats. Het doel van de week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld om een basis te leggen voor financiële zelfredzaamheid. Meer informatie over ‘De Week van het geld’ is te vinden op www.weekvanhetgeld.nl.