Drie Westervelders genaturaliseerd

Maandag 20 maart 2017 zijn maar liefst drie Westervelders, tijdens een zogeheten naturalisatieceremonie, Nederlander geworden.

De inwoners die genaturaliseerd zijn, zijn:

• mevrouw Van Luik-Dig uit Havelterberg, geboren op de Filipijnen;
  • mevrouw Mahler uit Lhee, geboren in Duitsland;
  • de heer Murphy uit Diever, geboren in Groot-Brittannië.

De naturalisatieceremonie kent een formeel onderdeel en is daarnaast vooral een gezellige bijeenkomst met burgemeester Jager, waar onder het genot van een kop koffie, informeel met elkaar gesproken wordt.

Tijdens de naturalisatieceremonie, het formele deel, hebben de drie Westervelders de tekst behorende bij de eed dan wel de belofte uitgesproken.
De tekst van de eed is: “Ik zweer dat ik de grondwettelijke orde van het Koninkrijk der Nederlanden respecteer en zweer de plichten die het staatsburgerschap met zich meebrengt getrouw te vervullen. Zo waarlijk helpe mij God almachtig.”
De tekst van de belofte: “Ik verklaar dat ik de grondwettelijke orde van het Koninkrijk der Nederlanden respecteer en beloof de plichten die het staatsburgerschap met zich meebrengt getrouw te vervullen. Dat verklaar en beloof ik.”

Vervolgens reikte burgemeester Rikus Jager het besluit van Nederlanderschap uit.

Drie inwoners genaturaliseerd