Burgemeester Jager wandelt mee met de ‘Militaire wandelingen’

Op donderdag 29 maart 2018 is burgemeester Jager aangesloten bij de ‘Militaire wandelingen’. Ook deze donderdag werd er weer onder begeleiding van een militair van de Johannes Postkazerne in Havelte gewandeld door 55+’ers uit de gemeente Westerveld.

Samenwerking met ‘The Colony’

Het initiatief is ontstaan door een gesprek van een van de Beweegcoaches met de toenmalige kazernecommandant. Het project is nu een samenwerking tussen de militairen van ‘The Colony’ en de Beweegcoaches van de gemeente Westerveld. The Colony is een groep militair- en burgermedewerkers, die vanwege fysieke, mentale of andere persoonlijke omstandigheden tijdelijk hun eigen functie niet kunnen uitoefenen. Daarom leveren zij een bijdrage aan een mooi woon- en leefklimaat in de omgeving van de kazerne.

Militaire wandelingen

Er wordt in het voorjaar (maart, april en mei) en in het najaar (september, oktober en november) wekelijks gewandeld. Een keer per maand gaan er een aantal mensen van Team Welkom Havelte (ZZWD) mee, waaronder ook mensen in een rolstoel. Er zijn drie groepen waardoor iedereen op eigen niveau een afstand kan wandelen. De afstanden zijn minder dan 3 kilometer, 4 á 5 kilometer en 6 á 7 kilometer. “Fijn dat iedereen hier op zijn eigen niveau een afstand kan wandelen. En prachtig hoe een gesprek tussen de Beweegcoach en de toenmalige kazernecommandant tot zo’n mooi initiatief kan leiden!” aldus burgemeester Jager.

De wandelingen starten drie keer per maand vanuit Echos Home Het Baken in Havelte en één keer per maand wordt er gewandeld vanaf de USA Site in Havelterberg. Na het wandelen is er tijd voor een kopje koffie of thee op eigen kosten. Deelname aan het wandelen is kosteloos.

Meer informatie en opgave

Voor meer informatie en opgave kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de beweegcoach van de gemeente Westerveld via 14 0521 of een e-mail sturen naar: beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl

Burgemeester wandelt mee met 'Wandelen met militairen'

Burgemeester Jager te midden van de andere wandelaars van 'Wandelen met militairen'