Koninklijke onderscheiding voor Ans Klok

Vrijdag 9 maart 2018 heeft burgemeester Jager van Westerveld, mevrouw Ans Klok-Wuffen uit Dwingeloo verrast met een Koninklijke onderscheiding. Mevrouw Klok is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Ans Klok heeft de onderscheiding toegekend gekregen voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger voor het dorp, de cultuurhistorie en de Drentse taol.

In jaartallen:

1993 – heden Bestuurslid van Historische vereniging Dwingels Eigen (25 jaar)
2001 – heden Redactielid van het periodiek van Historische vereniging Dwingels Eigen (17 jaar)
2008 – heden Taolschulte  in de gemeente Westerveld en sinds 2014 streektaoldocent (10 jaar)
2013 – heden Werkgroeplid van de Keramiekmarkt Noord-Nederland  (5 jaar)
En vele andere activiteiten ‘op het dorp’ gedurende tientallen jaren.

Het vele vrijwilligerswerk heeft Ans Klok daarbij altijd gecombineerd met betaalde functies:
1999 – 2013 Redacteur bij NDC mediagroep
2000 – heden Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Westerveld

De Drentse taal loopt als een rode draad door mevrouw Klok haar (vrijwilligers)werk en leven en de directeur van het Huus van de Taol, de heer Jan Germs, heeft de officiële toespraak van burgemeester Jager dan ook aangevuld met een mooie bijdrage in onvervalst Drents.