Ontmoeting met het thema ‘Westerveld Inclusief’

Maandag 19 maart 2018 vindt de ontmoeting ‘Westerveld Inclusief’ plaats, georganiseerd door de gemeente Westerveld. Deze avond staat in het teken van meetellen en meedoen in de samenleving. Tijdens deze avond is er ruimte voor het creëren van bewustwording, ontmoeten en netwerken.

Wat kunt u deze avond verwachten?

Er worden deze avond verschillende workshops aangeboden. Onder andere workshops van LFB Wolvega (LFB staat voor Landelijke Federatie Belangenbehartiging/ Belangenorganisatie door en voor mensen met een licht verstandelijke beperking). Zij bieden de workshops: ‘Moeilijke taal makkelijk maken’ en ‘Up-power!’. De workshop Up-power! wordt gegeven door Yta Strikwerda. Yta, onder andere bekend van haar optreden bij Paul de Leeuw, heeft al veel bereikt in haar leven. Als ervaringsdeskundige laat ze in deze workshop zien hoe ze is opgegroeid, wat ze heeft bereikt en hoe ze dit heeft bereikt. Yta geeft regelmatig presentaties over mensen met het Syndroom van Down. Tekenend voor haar is dat zij het woordje Down vervangt in Up. Verder wordt er een ‘Ervaringsworkshop’ gegeven door MEE Drenthe. Door deze workshop kan men ervaren hoe het is om een fysieke of mentale beperking te hebben. Tot slot biedt de IGSD een workshop aan over regelingen, financiële en maatschappelijke voordelen van het in dienst nemen van mensen met een beperking.

Ongehinderd

Na de workshops zal de gemeente Westerveld samen met de organisatie van Ongehinderd de Ongehinderd app en website lanceren. In 2018 zullen verschillende locaties in de gemeente Westerveld getoetst worden op toegankelijkheid door Ongehinderd. Door de gratis Ongehinderd App en website kunnen mensen precies zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze bieden.

Uw stem telt

Na deze lancering is er gelegenheid tot netwerken en kan men een bezoek brengen aan de informatiemarkt. Op deze informatiemarkt zal ook een stemhokje aanwezig zijn waarin u kunt aangeven welke onderwerpen met betrekking tot meetellen en meedoen u het belangrijkste vindt. De top 5 zal bekend gemaakt worden in de Westervelder en daar zal de gemeente als eerste actief mee aan de slag gaan.

Aanmelden

De ontmoeting is inclusief, iedereen is welkom  bij Stad & Esch, Westeres 7 in Diever. Vanaf 18.45 uur is er inloop, het programma begint om 19.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Het programma voor de avond ontvangt u nadat u zich heeft aangemeld. U kunt zich hier aanmelden. We kijken ernaar uit u op deze avond te ontmoeten.