Succesvolle pilot en vervolg Sportief Wandelen

Op 16 januari 2018 is de clinic ‘Sportief Wandelen’ in de gemeente Westerveld gestart. De afgelopen weken heeft een enthousiaste groep deelnemers meegedaan aan deze ‘pilot’. Er is nu een vaste groep van twaalf personen die wekelijks deelnemen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij binnen de groep en is er de mogelijkheid om in te stappen.

Voor iedereen die aan fitheid wil werken is sportief wandelen de ideale activiteit. Sportief wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo van 5 tot7 kilometer per uur. Gemiddeld zitten er 10 tot 16 personen in een groep. Het trainen met elkaar is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie.

De trainingen

De trainingen duren ongeveer een uur en vinden wisselend plaats in verschillende kernen binnen de gemeente Westerveld. In de naderende zomerperiode wordt er geprobeerd om zoveel mogelijk in natuurgebieden te wandelen, terwijl er in de winterperiode in de verlichte kernen wordt getraind. De trainingen bevatten een warming-up, een stuk stevig doorwandelen, balansoefeningen en tempowisselingen, een stuk uitlopen en een cooling down met rekoefeningen. Tijdens de training geeft de trainer technische aanwijzingen over de looptechniek en lichaamshouding. Door een verantwoorde opbouw is de kans op blessures klein.

Vervolg van de trainingen

De vervolgtrainingen starten op dinsdag 27 maart om 19.30 uur bij de parkeerplaats van Vlinderparadijs ‘Papiliorama’, Van Helomaweg 14, 7971 PX Havelte. De week erna op dinsdag 3 april wordt er om 19.30 uur gestart vanuit het bezoekerscentrum, Bosweg 2A, 8981 LE Diever.

Kosten

De kosten bedragen € 15,- per maand. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportbegeleider Norbert Baas, 06 5114 2847 www.norbertbaas-sportbegeleiding.com.

Westerveld in Actie!

Sportief wandelen wordt georganiseerd in samenwerking en met ondersteuning van het project Westerveld in actie! Het doel van Westerveld in actie is het stimuleren van een gezonde leefstijl onder alle inwoners van de gemeente. Het project wordt uitgevoerd door de beweegcoaches van de gemeente Westerveld.