Twee inwoners van Westerveld genaturaliseerd

Dinsdag 13 maart 2018 zijn twee inwoners van Westerveld, tijdens een zogeheten naturalisatieceremonie, Nederlander geworden.

Toevallig twee inwoners uit Dwingeloo, maar geen familie of kennissen van elkaar. De heer Chonphai had de Thaise nationaliteit en mevrouw Wuffen-Antonova had de Oekraïense nationaliteit.

De naturalisatieceremonie kent een formeel onderdeel en is daarnaast vooral een gezellige bijeenkomst met burgemeester Jager, waar onder het genot van een kop koffie, informeel met elkaar gesproken wordt.

Tijdens de naturalisatieceremonie, het formele deel, hebben de heer Chonphai en mevrouw Wuffen-Antonova de belofte afgelegd: “Ik verklaar dat ik de grondwettelijke orde van het Koninkrijk der Nederlanden, haar vrijheden en rechten respecteer en beloof de plichten die het staatsburgerschap met zich meebrengt getrouw te vervullen. Dat verklaar en beloof ik”.

Vervolgens reikte burgemeester Rikus Jager het besluit van Nederlanderschap uit.

Twee Westervelders genaturaliseerd

Mevrouw Wuffen-Antonova en de heer Chonphai