Wethouder Smidt opent theatervoorstelling over omgaan met geld

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) presenteert samen met de gemeente Westerveld de theatervoorstelling ‘Reken je Rijk’ voor leerlingen van groep 7 en 8 op 15 maart om 10:30 uur in het Globetheater in Diever. De voorstelling gaat over kinderarmoede, omgaan met geld en sociale uitsluiting. Wat de voorstelling extra bijzonder maakt is dat de hoofdrol wordt vertolkt door een jonge ervaringsdeskundige. De ochtend wordt geopend door wethouder Smidt van de gemeente Westerveld.

Financieel bewust(er)

De gemeente Westerveld en de GKB willen dat basisschoolleerlingen bewust(er) worden van hun financiële mogelijkheden én beperkingen, zodat zij een zo gezond mogelijk financiële toekomst tegemoet kunnen gaan. De voorstelling behandelt thema’s als kinderarmoede, omgaan met geld en sociale uitsluiting op een ontwapenende en laagdrempelige manier.

Hoofdrol vertolkt door ervaringsdeskundige

De hoofdrol in de theatervoorstelling wordt vertolkt door een jonge ervaringsdeskundige uit de gemeente Assen op het gebied van schulden. Zij is zelf opgegroeid in armoede en weet uit ervaring hoe een financieel bewustzijn een grote rol speelt in financieel gezond blijven. Vanuit haar persoonlijke ervaring is zij geïnspireerd geraakt om andere jongeren aan te sporen om bewust om te gaan met hun geld. De jonge vrouw heeft deelgenomen aan Jong & Schulden, een project van de GKB waarbij jongeren werden geholpen met hun financiële problemen.

Week van het geld

De voorstelling wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Week van het geld, dit jaar georganiseerd van 12 tot 17 maart 2018. De week is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. De voorstelling wordt door de gemeente Westerveld kosteloos aan de bezoekende scholen aangeboden.