Wethouder Smidt reikt cheque uit aan leerlingen van CBS de Bron

In het kader van de Week van het geld (12 tot en met 17 maart 2018) hield de gemeente Westerveld een wedstrijd: ‘Wanneer ben je rijk? Laat het zien in een vlog over de praktijk!’ De winnende vlog kwam van groep 7 en 8 CBS de Bron uit Nijensleek. Op dinsdag 27 maart 2018 reikte wethouder Smidt een cheque aan hen uit.

Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen en van klas 1 van de middelbare school in Westerveld waren opgeroepen om in een vlog te laten zien wanneer ze rijk zijn. Groep 7 en 8 van CBS de Bron uit Nijensleek heeft dit het beste gedaan. Wethouder Smidt zei hierover het volgende: “Dit is spraakmakend, innovatief en creatief, daarom heeft de jury jullie de hoofdprijs toebedeeld om samen leuke en hippe dingen te doen.” De leerlingen winnen €250,- om een tof event voor de hele klas te organiseren. De leerkracht van groep 7 en 8 gaf dat ze erg blij zijn met dit extra geld en dat het ten goede zal komen aan het schoolkamp.

Week van het geld

De prijsvraag werd gehouden in het kader van de landelijke Week van het geld, dit jaar georganiseerd van 12 tot 17 maart 2018. De week is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld.

Tijdens de Week van het geld, op donderdag 15 maart presenteerde de gemeente Westerveld samen met De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) de theatervoorstelling ‘Reken je Rijk’ voor leerlingen van groep 7 en 8 in het Globetheater in Diever. De voorstelling ging over kinderarmoede, omgaan met geld en sociale uitsluiting. De hoofdrol werd vertolkt door een jonge ervaringsdeskundige.

Uitreiking cheque CBS de Bron