Maart 2019

 • Burgemeester Jager reikte eerste duurzaamheidscheque voor monumenten uit

  Vrijdag 29 maart 2019 reikte burgemeester Jager de eerste duurzaamheidscheque voor monumenten uit. De cheque gaat naar Museum Valse Kunst in Vledder. Het is de uitvoering van een regeling die is ingesteld om monumenten met een woonhuisbestemming of met een niet- commerciële verblijfsfunctie een duurzaam zetje in de rug te geven.

 • Vers uit de Tuin Westerveld

  Donderdag 28 maart is het platform ‘Vers uit de tuin’ officieel gelanceerd. Dit werd gedaan door wethouder Doeven, één van de moestuinders, Ans Lutgerink uit Geeuwenbrug en beweegcoach Tim Jansen.

 • Westerveldse Stappers wandelen door

  Wandelgroep Westerveldse Stappers wandelt iedere donderdagmiddag tussen de vijf en zeven km in de gemeente Westerveld. Een beweegcoach van gemeente Westerveld ondersteunt de groep.

 • Aftrap Experimenten sociaal domein 2019

  De deelnemers van de experimenten in het sociaal domein zijn onlangs bij elkaar gekomen om met elkaar kennis te maken. Hiermee is het experimentele jaar officieel van start gegaan.

 • Wethouder Doeven geeft startsein zwerfvuilactie

  Wethouder Doeven heeft maandagochtend 25 maart 2019 het startsein gegeven voor de zwerfvuilactie die deze week gehouden wordt op veel scholen in de gemeente Westerveld. Dit jaar doen bijna 500 leerlingen van zes basisscholen in Westerveld mee aan de jaarlijkse zwerfvuilactie.

 • Dag van de Leerplicht 21 maart 2019

  Wethouder Doeven bracht vandaag in het kader van de Dag van de Leerplicht een bezoek aan RSG Stad en Esch te Diever.

 • Commissievergadering 2 april

  De raadscommissie Fysiek Domein en Middelen vergadert op dinsdag 2 april 2019 om 20.00 uur in de raadzaal.

 • Uitslag verkiezingen 20 maart

  Op woensdag 20 maart 2019 waren de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschap Drents Overijsselse Delta.

 • Taalpunt Westerveld helpt laaggeletterdheid voorkomen en verminderen

  De gemeente Westerveld helpt mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Problemen die dit oplevert zijn bijvoorbeeld moeite met het lezen van formele brieven en bijsluiters.

 • Vakantieparken in Westerveld ondergaan metamorfose

  De gemeente Westerveld is officieel van start gegaan met het provincie brede programma Vitale Vakantieparken.

 • Sportverenigingen werven vrijwilligers

  Cursus ‘Meer vrijwilligers in korte tijd’ wederom een groot succes in Westerveld.

 • Ondernemer gevonden voor informatiecentrum Holtingerveld

  De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het informatiecentrum op het Holtingerveld is geslaagd. Tijdens de selectieprocedure zijn de plannen van mw. Rozeboom-Koning als beste beoordeeld. Het college is verheugd dat er een ondernemer is gevonden die naast het runnen van het horecagedeelte, ook evenementen en activiteiten gaat ontplooien in het gebied.

 • Raadsvergadering 26 maart

  De raad vergadert op dinsdag 26 maart 2019 om 20.00 uur in de raadzaal.

 • Uitnodiging subsidiespreekuren voor ondernemers 27 maart 2019

  Op 27 maart organiseert gemeente Westerveld in samenwerking met Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) subsidiespreekuren voor ondernemers.

 • 19 maart Brainstormsessie VN-verdrag

  Aanstaande dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een brainstormsessie over het VN-verdrag in Stad & Esch in Diever. Iedereen moet mee kunnen doen en een goed leven kunnen leiden. Om dat voor iedereen te waarborgen, hebben de Verenigde Naties een verdrag gemaakt voor de rechten van de mens met een beperking.

 • Boomfeestdag 2019

  Op woensdag 13 maart 2019 waren er op twee locaties in Westerveld 'plantactiviteiten' vanwege de jaarlijkse Boomfeestdag.

 • Maand van de voeding: kookworkshop in Dwingeloo

  Woensdagavond 20 maart 2019 vindt er een kookworkshop plaats voor gezinnen in Dwingeloo.

 • Evenementenvergunningen Ronde van Drenthe rond

  De gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Westerveld hebben vandaag de evenementenvergunningen voor de Ronde van Drenthe verleend. De Ronde wordt 15, 16 en 17 maart verreden. Vorige week kwamen problemen aan het licht met de vergunningaanvragen. De veiligheidsplannen waren op papier niet in orde.

 • Valt u wel eens? Dan is de cursus ‘In Balans’ misschien iets voor u!

  Op 18 maart start de cursus 'In Balans' in Dwingelo. Deze cursus is bedoeld voor mensen die zich onzeker voelen en bang zijn om te vallen. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van spierkracht en evenwicht.

 • Subsidie voor havezate Oldengaerde

  De gemeente Westerveld verstrekt € 25.000 subsidie aan Het Drentse Landschap voor de aanschaf van audiovisuele middelen voor havezate Oldengaerde. Door de inzet van audiovisuele middelen krijgt de bezoeker, naast de eigen ervaring, een totaalbeeld van de geschiedenis en het verhaal van het bijzondere landgoed.

 • Bespaarmarkt in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord

  Op 12 maart 2019 organiseren gemeente Westerveld en het Drents Energieloket een Bespaarmarkt over het toepassen van isolatiemaatregelen en duurzame verwarming in de woning. Wilt u ook een energiezuinig huis en daardoor een lage energierekening en meer wooncomfort? Kom dan naar de Bespaarmarkt in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord en laat u informeren. De deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend en de markt duurt tot ongeveer 22.00 uur.

 • Advies gemeente Westerveld aan minister Wiebes: stem niet in met gewijzigd winningsplan Diever

  Gaswinbedrijf Vermillion heeft een gewijzigd winningsplan Diever (locatie Wapse) bij minister Wiebes ingediend. De gemeente adviseert de minister, samen met de provincie en het waterschap, bij deze besluiten. Het advies van de gemeente Westerveld aan de minister: “Wij adviseren u niet in te stemmen met dit winningsplan van Vermillion en het te laten bij het winningsplan uit 2014 en de daarbij behorende maximale productie. “

 • Westervelder heeft het Nederlanderschap

  Maandag 4 maart 2019 heeft een inwoner van Westerveld het Nederlanderschap verkregen: de heer D.A. Samson uit Diever die Britse nationaliteit had.

 • Geslaagde kick-off Maand van de voeding

  In de maand maart organiseren de beweegcoaches van de gemeente Westerveld in elke dorpskern allerlei activiteiten voor volwassenen. Zaterdag 2 maart was de kick-off van deze Maand van de voeding.

 • Compostactie 2019

  De gemeente doet in 2019 ook weer mee aan de landelijke compostactie. Dit betekent dat ieder huishouden in Westerveld gratis compost kan ophalen (maar: op = op). Voor ieder huishouden is maximaal 1 shovelbak vol compost beschikbaar.

 • 19 maart Brainstormsessie VN verdrag

  19 maart 2019 van 14.00 tot 16.00 uur is er een brainstormsessie over het VN verdrag in het gemeentehuis in Diever. Iedereen moet mee kunnen doen en een goed leven kunnen leiden. Om dat voor iedereen te waarborgen, hebben de Verenigde Naties een verdrag gemaakt voor de rechten van de mens met een beperking.

 • Commissievergadering 12 maart

  De raadscommissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 12 maart 2019, om 20.00 uur in de raadzaal.

 • Storing: aanvragen en meldingen via de website

  Heeft u een aanvraag of melding via deze website gedaan en heeft u nog géén ontvangstbevestiging ontvangen of een andere reactie gehad? Dan is het, door een technische storing, mogelijk dat we uw aanvraag niet hebben ontvangen.