Boomfeestdag 2019

Op woensdag 13 maart 2019 waren er op twee locaties in Westerveld 'plantactiviteiten' vanwege de jaarlijkse Boomfeestdag.

Holtingerpoort

Staatsbosbeheer en de gemeente planten eiken in het Holtingerveld en woensdagochtend zijn medewerkers van de gemeente begonnen met het planten van tien grote zomereiken op de parkeerplaats van de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld aan de Van Helomaweg in Havelte. De zomereiken die nu worden geplant zijn een cadeau van Staatsbosbeheer, om de parkeerplaats van de Poort sneller te vergroenen. De bomen hebben een lengte van 6 á 7 meter met een kluit van zo’n 80 cm. diameter. Met een beetje goede zorg staan deze laanbomen komende zomer fraai in blad.

Oude Willem in het Nationaal Park het Drents-Friese Wold

In het Drents-Friese Wold hebben ruim 60 kinderen bomen geplant, samen met de betrokken partners van het LIFE-project Going up al level. Binnen dit project worden in totaal meer dan 1600 bomen en struiken aangeplant op de grens van bos en grasland. Naast het planten van bomen werd er onder leiding van stichting IVN ook een educatief kwartetspel gespeeld over bomen.  De eerste boom werd vanochtend geplant door Bert Hummelen (Staatsbosbeheer) en vervolgens gingen de afgevaardigden van de projectpartners én leerlingen van de Ten Darperschoele uit Wapse aan de slag. En zo heeft wethouder Doeven van de gemeente Westerveld vanochtend ook diverse bomen geplant.

Boomfeestdag in de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld

Eiken op de parkeerplaats van de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld

Plantgat eik op de parkeerplaats van de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld

Plantgat voor een eik op de parkeerplaats van de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld