Geslaagde kick-off Maand van de voeding

In de maand maart organiseren de beweegcoaches van de gemeente Westerveld in elke dorpskern allerlei activiteiten voor volwassenen. Zaterdag 2 maart was de kick-off van deze Maand van de voeding.

Janny van der Heijden, bekend van het programma Heel Holland Bakt, opende de dag en onthulde de planning met activiteiten voor de maand maart. In een interview met de beweegcoaches gaf Janny praktische tips over koken en gezonde voeding. Na het interview was er ruimte voor een meet & greet met Janny.

Tijdens de voedingsmarkt waren Kokenzo, Dwingelderheem en Reestmond aanwezig met een kraampje om het publiek te voorzien van heerlijke gezonde hapjes en werden er leuke prijzen op het gebied van voeding verloot met het Rad van Voedingsfortuin.Met de smoothiefiets kon iedereen een eigen smoothie van groente en fruit maken en de kinderen vermaakten zich op het springkussen. Ook was er een standje aanwezig met ‘Vers uit de tuin’, een nieuwe opgezet platform waar moestuinders hun overschot aan oogst kunnen delen met buurtbewoners, waar het aanwezige publiek hierover volop in gesprek ging met standhouder Joke Kolthoff.

Een hoogtepunt was de finale van de kookwedstrijd. In totaal waren zeven inzendingen geselecteerd om hun eigen ingezonden recept mee te nemen. Een vakjury – bestaande uit wethouder Doeven, beweegcoach Kim ten Klooster en Wieneke de Vries van restaurant ’t Keernpunt – beoordeelden één voor één alle zeven recepten op recept, presentatie en smaak. Op basis hiervan kwam Helga van Stein uit Wapserveen als winnaar uit de bus met haar eigen gemaakte zuurkoolschotel, bestaande uit voornamelijk streekproducten.

Er waren meer dan 100 mensen aanwezig op de voedingsmarkt. Door de positieve reacties is het streven om jaarlijks een maand van de voeding uit te roepen en daarin structureel allerlei initiatieven op het gebied van voeding te gaan organiseren.

Bekijk hier de activiteiten van de maand van de voeding (PDF 263 kb)

Wethouder Doeven op smoothiefiets  winnaar cheque

Foto 1: Wethouder Doeven op de smoothiefiets
Foto 2: Winnaar van de kookwedstrijd (Helga van Stein uit Wapserveen)