Ondernemer gevonden voor informatiecentrum Holtingerveld

De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het informatiecentrum op het Holtingerveld is geslaagd. Tijdens de selectieprocedure zijn de plannen van mw. Rozeboom-Koning als beste beoordeeld. Het college is verheugd dat er een ondernemer is gevonden die naast het runnen van het horecagedeelte, ook evenementen en activiteiten gaat ontplooien in het gebied.

Als alles volgens planning verloopt, gaat de horecagelegenheid op het Holtingerveld in de meivakantie open voor publiek.

Extra impuls

Volgens wethouder De Haas zorgt de komst van de nieuwe ondernemer voor een extra impuls in het gebied: “De plannen gaan verder dan alleen het openstellen van de horecagelegenheid. Ze zijn gericht op passende activiteiten in het gebied in samenwerking met de andere organisaties die een actieve rol spelen op het Holtingerveld. Het enthousiasme van mevrouw Rozeboom-Koning spat er van af! Ik heb er alle vertrouwen in dat deze ontwikkeling een extra impuls geeft aan het prachtige gebied.”

Procedure

Het college heeft op 26 februari 2019 ingestemd met de gunning van de horeca op het Holtingerveld. Hiervoor is eind januari, na het vertrek van de familie Faken, een openbare uitvraag en gunningprocedure in gang gezet.

Mw. Rozeboom-Koning is actief geweest als toeristisch regisseur voor de Stichting Toeristische Promotie Westerveld en heeft aan de wieg gestaan van talrijke evenementen zoals het Bevrijdingsfestival, Kolonieloop en de nachtelijke beleving. Ook heeft ze met haar bedrijf Broodnodig.pr horeca-activiteiten ontplooid op diverse festivals.