Vakantieparken in Westerveld ondergaan metamorfose

De gemeente Westerveld is officieel van start gegaan met het provincie brede programma Vitale Vakantieparken.

Met het programma worden de eigenaren van de 64 vakantieparken die de gemeente rijk is in de gelegenheid gesteld om hun park te transformeren of te excelleren. Wethouder De Haas “De ondernemers zijn aan zet. De gemeente Westerveld trekt samen op met de provinciale Taskforce en ondersteunt en faciliteert waar nodig.” Er zijn al eigenaren die een plan hebben ingediend.

Vakantieparken die de ambitie hebben om door te ontwikkelen tot een aantrekkelijker vakantiepark, kunnen met het programma gebruik maken van kennis, expertise en experts. Vakantieparken die die er op dit moment recreatief en economisch gezien minder goed voorstaan worden geholpen naar een andere bestemming.

Gebruik maken van kennis

De gemeente Westerveld heeft de ambitie om in 2019 minstens één park te excelleren en één park te transformeren. Welke parken dat zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt. Wethouder De Haas: “Er is altijd sprake van maatwerk. Een expertteam kan komen kijken waar de kansen of juist de problemen liggen. Maar afgezien dat het maatwerk is, kunnen andere ondernemers wel gebruik maken van de opgedane kennis.” De gemeente roept dan ook op om vooral samen te werken. “Elk park heeft zijn eigen plan nodig. Maar door samen te werken kunnen plannen wel beter en sneller gerealiseerd worden.”

Kansrijke thema’s

Zo is bijvoorbeeld duurzaamheid een thema dat door iedereen opgepakt kan worden. De Haas: “Je wilt dat mensen hun auto kunnen opladen op de parkeerplaats bij het park. De eerste elektrische campers zijn ook al in ontwikkeling. Als je dat wilt kunnen leveren, moet je daar nu op investeren. Daar kun je verschil maken.”

Gesteund

Deelnemers zijn enthousiast, vooral omdat de steun welkom is. “We hebben veel initiatieven zien stranden omdat er te weinig tijd is. Daarin worden we nu gesteund en gefaciliteerd. Dat is zeer welkom,” aldus een van de eigenaren.

Meer informatie

Wie wil meedoen aan het programma Vitale Vakantieparken of een vraag of opmerking heeft, kan contact opnemen met de gemeente Westerveld via 14 0521 of info@gemeentewesterveld.nl