Valt u wel eens? Dan is de cursus ‘In Balans’ misschien iets voor u!

Op 18 maart start de cursus 'In Balans' in Dwingelo. Deze cursus is bedoeld voor mensen die zich onzeker voelen en bang zijn om te vallen. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van spierkracht en evenwicht.

De cursus wordt gedurende 10 weken op maandagen om 9:30 gegeven in Over Enthinge te Dwingeloo. Beweegcoach Ellis Manenschijn en fysiotherapeut Tineke Agterbosch van het Medisch Centrum Dwingeloo verzorgen deze cursus. U kunt zich aanmelden bij de beweegcoaches. Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Met het beweegprogramma van de cursus ‘In Balans’ verbetert u uw spierkracht en evenwicht.

Valt u wel eens?

Vallen is voor veel mensen  geen onderwerp om dagelijks bij stil te staan. Toch kan een valpartij veel narigheid veroorzaken. Lichamelijk letsel, variërend van blauwe plekken tot botbreuken, of zelfs blijvende invaliditeit kunnen het gevolg zijn van vallen.
Daarnaast kan vallen het zelfvertrouwen aantasten en leiden tot verlies van zelfstandigheid.  Veel mensen zijn daarom bang om te vallen.

Wat kunt u er zelf aan doen?

De kans dat u komt te vallen kunt u zelf kleiner maken. Met de cursus ‘In Balans’ maakt u een goed begin. De beweegcoach en fysiotherapeut zijn speciaal getraind om de cursus te geven. Zij zullen u op uw eigen niveau begeleiden. Heeft u vragen? Neem dan  contact op  met de beweegcoaches door te mailen naar beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of te bellen met 14-0521.