Vers uit de Tuin Westerveld

Donderdag 28 maart is het platform ‘Vers uit de tuin’ officieel gelanceerd. Dit werd gedaan door wethouder Doeven, één van de moestuinders, Ans Lutgerink uit Geeuwenbrug en beweegcoach Tim Jansen.

Op Vers uit de Tuin delen moestuinders hun oogst met buurtbewoners. Zo kunnen buurtbewoners meegenieten van de mooie gezonde producten uit tuinen in de buurt, en blijven de moestuinders niet zitten met een overschot aan groente en fruit. Duurzaam, gezond en ook nog eens sociaal! Er zijn afgelopen maand inmiddels al 12 profielen aangemaakt door moestuinders uit Westerveld tijdens de Maand van de Voeding.

Hoe belandt de oogst op jouw bord?

Op de oogst-pagina laten moestuinders weten boontjes, sla, courgettes, appels, etc. over te hebben. Ze posten een foto en geven een korte omschrijving van het product. Via de grote contact-knop laat je weten dat je interesse hebt. Even langsfietsen en je hebt die avond een gezonde maaltijd op je bord!

Zelf je oogst delen

Ben je zelf een moestuinder en wil je oogst delen? Maak een profiel aan, en plaats de oogst die je over hebt en wilt delen op www.versuitdetuin.nl. Je kunt zelf bepalen of je het gratis weg geeft, er een klein bedrag voor wilt of dat je het wilt ruilen tegen iets anders. Als bewoners interesse hebben, ontvang je een bericht in je mail.

Contact

Wil je meer weten of heb je vragen over Vers uit de Tuin? Mail dan naar beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl. Het onderling delen van het overschot aan oogt kan dus beginnen: houdt hiervoor dus het gehele jaar door www.versuitdetuin.nl  Westerveld goed in de gaten!

 

Vers uit de moestuin