Westervelder heeft het Nederlanderschap

Maandag 4 maart 2019 heeft een inwoner van Westerveld het Nederlanderschap verkregen: de heer D.A. Samson uit Diever die Britse nationaliteit had.

De ceremonie in het gemeentehuis kende een formeel onderdeel en was daarnaast vooral een gezellige bijeenkomst met burgemeester Jager, waar onder het genot van een kop koffie, informeel met elkaar werd gesproken. Tijdens het formele deel heeft de heer Samson de eed afgelegd. Vervolgens reikte burgemeester Rikus Jager het besluit van Nederlanderschap uit. De tekst die uitgesproken wordt de eed is: “Ik zweer dat ik de grondwettelijke orde van het Koninkrijk der Nederlanden, haar vrijheden en rechten respecteer en zweer de plichten die het staatsburgerschap met zich meebrengt getrouw te vervullen. Zo waarlijk helpe mij God almachtig”.