Westerveldse Stappers wandelen door

Wandelgroep Westerveldse Stappers wandelt iedere donderdagmiddag tussen de vijf en zeven km in de gemeente Westerveld. Een beweegcoach van gemeente Westerveld ondersteunt de groep.

Wekelijks wandelen zij een andere route met wisselende startpunten. Iedereen die een keer wil meelopen, kan zich aanmelden.

Tot eind 2018 werden er drie keer per maand militaire wandelingen georganiseerd, onder begeleiding van een militair van de Johannes Postkazerne in Havelte. Nu dit project is geëindigd, hebben de deelnemers besloten zelfstandig aan de wandel te gaan. Zij luisteren nu naar de naam ‘Westerveldse Stappers’. Bedacht door Joop Bracke, een van de deelnemers.

De Westerveldse Stappers telt circa 30 dames en heren en de meesten van hen wonen in de gemeente Westerveld. Iedereen heeft zijn eigen beweegredenen om mee te doen. Voorop staat plezier en gezelligheid. Na afloop drinkt de wandelgroep samen een kopje koffie.

Westerveld in actie

Westerveld in actie! is de uitvoering van het programma bewegen en gezondheid van de gemeente Westerveld. Hiervoor hebben de beweegcoaches van de gemeente in de vier hoofdkernen werkgroepen opgericht. Doel van Westerveld in actie! is het stimuleren van een gezonde leefstijl onder alle inwoners van de gemeente Westerveld.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Westerveldse Stappers? Dan kunt u contact opnemen met de beweegcoaches van de gemeente Westerveld via 14 0521 of een e-mail sturen naar: beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl.