Verduurzamen wagenpark gemeente Westerveld

De gemeente Westerveld gaat vijf bedrijfsauto’s vervangen door drie nieuwe elektrische personenauto’s. Eén van de drie nieuw aan te schaffen auto’s wordt ingezet als deelauto voor inwoners van Westerveld.

De huidige bedrijfsauto’s van de gemeente Westerveld (drie Renault Twingo’s, benzine, aangeschaft in 2013 en twee Renault Kangoo’s elektrisch, eveneens aangeschaft in 2013) komen aan het eind van hun technische levensduur. De gemeente Westerveld wil het wagenpark verduurzamen en één van de bedrijfsauto’s inzetten als deelauto voor de inwoners van Westerveld. Door middel van een aanbesteding is een lokale leverancier uit Diever (Autovakmeester Boer) geselecteerd voor levering van de drie Volkswagen’s ID3.

Deelauto

Het delen van de auto werkt via een app op de telefoon. Met deze app kan de auto worden gereserveerd, ziet de huurder waar de auto geparkeerd staat en opent en sluit de huurder de auto. Na een proefperiode van één jaar evalueert de gemeente Westerveld het gebruik van de deelauto. Als het gebruik van de deelauto een succes blijkt, kunnen ook de andere elektrische auto’s als deelauto worden ingezet. Er is gekozen om de auto’s niet in de huisstijl van de gemeente Westerveld te laten bestickeren. Mede omdat minimaal één auto als deelauto wordt gebruikt.