Diever weekmarkt verhuist tijdelijk van plek

In verband met de herinrichting van de oude Dingspilhuuslocatie wordt de Diever weekmarkt tijdelijk verplaatst van de Hoofdstraat naar het evenemententerrein in Diever. Het evenemententerrein vindt u op de hoek van de Bosweg/Ten Darperweg tegenover het Toeristisch Informatie Punt.

De herinrichting van de oude Dingspilhuuslocatie duurt naar verwachting tot eind juli. Daarna zal de Diever weekmarkt terugkeren naar de vertrouwde locatie aan de Hoofdstraat. 

Voorbereidende werkzaamheden herinrichting 

Binnenkort start aannemer Otten Infra BV uit Wapse met de herinrichting van de oude Dingspilhuuslocatie. In aanloop hiernaartoe begint de aannemer volgende week met de voorbereidende werkzaamheden op het terrein. Het terrein van de oude sporthal wordt als tijdelijke opslag voor grond en materialen gebruikt. Vanuit veiligheidsoogpunt worden er bouwhekken geplaatst om het bouwterrein tijdens de duur van de werkzaamheden af te kunnen sluiten. 

Bereikbaarheid

Zowel de voorbereidende als de definitieve herinrichtingswerkzaamheden vinden plaats op een afgesloten terrein. Daarom leveren ze nagenoeg geen hinder op voor het doorgaande verkeer. Toch kan het voorkomen dat tijdens de uitvoering van de werkzaamheden het noodzakelijk is om wegen tijdelijk af te sluiten voor doorgaand verkeer. Dit kan mogelijk zorgen voor overlast. De aannemer doet zijn uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken. Woningen blijven in principe te voet bereikbaar voor bezoekers en bewoners. Mocht er een  wegafsluiting nodig zijn, dan wordt er voor het bestemmingsverkeer een omleidingsroute ingesteld.

Wij vragen uw begrip voor de mogelijke overlast die de herinrichtingswerkzaamheden met zich meebrengen.