Woning verduurzamen met behulp van Duurzaamheidsbon

Hulp bij het versnellen van het verduurzamen van uw woning, dat kan met de Duurzaamheidsbon die de gemeente Westerveld beschikbaar stelt voor huiseigenaren.

Inwoners die een eigen woning hebben, kunnen ook in 2023 maximaal € 500,- terugkrijgen voor een tweede duurzame maatregel om hun woning energiezuiniger te maken.

Door de tweede investering te subsidiëren (en niet de eerste) probeert de gemeente te stimuleren dat woningeigenaren een éxtra stap zetten in het energiezuiniger maken van de woning. Wanneer een woningeigenaar een tweede investering aan de woning doet, bijvoorbeeld voor een inductieplaat, zonnepanelen of extra isolerend glas (uitgevoerd door een bedrijf én gericht op het energiezuiniger maken van de woning), kan deze tweede investering gesubsidieerd worden voor 75% en met een maximum van € 500,-.

Voorwaarden

De subsidie wordt toegekend als de maatregel in de lijst van energiebesparende investeringen staat. De lijst en de voorwaarden vindt u op: www.gemeentewesterveld.nl/duurzaamheidsbon. Voor 2023 is in totaal €50.000,- euro beschikbaar.