Mei 2017

• Wethouder Van Schelven reikt mantelzorgwaarderingen uit

Op woensdag 31 mei 2017 reikte wethouder Erik van Schelven aan twee mantelzorgers uit de gemeente Westerveld persoonlijk de mantelzorgwaardering uit. Mantelzorgers Annie Scholten en Marianne van der Borg uit Dwingeloo kregen uit handen van de wethouder, de door hun gekozen kappersbon met haarverzorgingsproducten bij Haarmode Herma in Dwingeloo.

• Westerveld sluit financieel jaar 2016 positief af

Het college van B&W van Westerveld heeft het financiële jaarverslag en de jaarrekening 2016 naar de gemeenteraad gestuurd.

• Veel belangstelling voor Open Monumentendag Westerveld op Lentefair

Er was veel belangstelling voor de stand Open Monumentendag Westerveld, in het weekend van 13 en 14 mei 2017 op de Lentefair in Frederiksoord. Dorpsomroeper Jan Vos liep rond om bezoekers te informeren over de Landelijke opening Open Monumentendag in Westerveld en het Open Monumentenweekend.

• Nieuwe data commissievergaderingen

De eerstvolgende commissievergadering Sociaal Domein is donderdag 18 mei 2017 (in plaats van 16 mei) en het vervolg van de commissievergadering Fysiek Domein & Middelen is dinsdag 23 mei 2017.

• Wethouder Geertsma geeft officieel startsein ‘Dwingeloopt’

Op donderdagmiddag 11 mei heeft wethouder Homme Geertsma van Westerveld het officiële startsein gegeven voor ‘Dwingeloopt’, de wandelgroep voor alle volwassenen die wonen in Dwingeloo en omstreken. Met de wandelgroep ‘Dwingeloopt’ wordt geprobeerd om Dwingeloo gezamenlijk in beweging te krijgen en een gezondere leefstijl na te streven.

• Wasplaats voor paarden en fietsen officieel geopend

Donderdag 11 mei 2017 heeft wethouder Smidt van de gemeente Westerveld, de wasplaats voor paarden en fietsen in de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld officieel voor geopend verklaard.

• Vervolg commissievergadering Fysiek Domein & Middelen

De commissievergadering Fysiek Domein & Middelen (FDM) is dinsdagavond 9 mei 2017 onverwacht geschorst tijdens de behandeling van het raadsvoorstel ‘Glasvezel - afronding Voorbereidingsfase + hoe verder’. Een van de commissieleden bleek onwel geworden te zijn.

• Koninklijke onderscheiding 5 mei 2017

Vrijdag 5 mei 2017 heeft burgemeester Jager van Westerveld, de heer Klaas van Daalen uit Rhenen verrast met een Koninklijke onderscheiding.

• Toespraak herdenkingen 4 mei 2017

Op woensdag 4 mei 2017 waren er op meerdere plaatsen in Westerveld, dodenherdenkingen waarbij namens het gemeentebestuur een toespraak is gehouden.

• Open Monumentendag Westerveld op Lentefair in Frederiksoord

Bezoekers van de Lentefair in Frederiksoord op zaterdag 13 en zondag 14 mei 2017, maken bij de stand Open Monumentendag Westerveld kans op een rondvlucht met een heteluchtballon! Gemeente Westerveld schrijft hiervoor een prijsvraag uit. Bezoekers kunnen deelnemen door bij de stand Open Monumentendag Westerveld een flyer, met daarop de prijsvraag, op te halen. Onder alle juiste inzendingen wordt de rondvlucht verloot. Daarnaast maken bezoekers van de facebookpagina Open Monumentendag Westerveld kans op vrijkaartjes voor museum ´De Koloniehof´ of een gratis ritje met de Kolonietram. Voor elke honderdste persoon, die de pagina liked zijn er twee vrijkaartjes.

• Expedities gestart

Dinsdag 2 mei 2017 zijn de expedities voor het project BrinQ gestart.

• Subsidie voor evenementen in 2018 aan te vragen

Tot 15 oktober 2017 kunnen organisaties subsidie aanvragen voor evenementen die in 2018 plaatsvinden.

• College Westerveld gaat voor totaalplaatje bij Stad & Esch Diever

Het college van burgemeester en wethouders van Westerveld gaat voor een complete accommodatie bij Stad & Esch, met een ontmoetingsruimte voor sociaal-culturele activiteiten, een theaterzaal en een nieuwe sportzaal. Hiermee geeft het college invulling aan de opdracht van de gemeenteraad om zowel dorpshuis- als sportfunctie mee te nemen in de nieuwe accommodatie. Wethouder Homme Geertsma: “We realiseren een accommodatie met een ontmoetingsruimte, vier kleedkamers, een bergingsruimte voor alle sportattributen en een nieuwe sportzaal. De locatie biedt ons verder de mogelijkheid om de koppeling te maken met de school, het theater dat in de huidige gymzaal bij school komt en de sportvelden. Als college zijn we ervan overtuigd dat we hiermee een accommodatie realiseren met een meerwaarde voor Diever”.