Koninklijke onderscheiding 5 mei 2017

Vrijdag 5 mei 2017 heeft burgemeester Jager van Westerveld, de heer Klaas van Daalen uit Rhenen verrast met een Koninklijke onderscheiding.

De heer Van Daalen is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Klaas van Daalen (geboren op 29 juni 1926) heeft de onderscheiding toegekend gekregen voor het mede oprichten van en de tomeloze vrijwillige inzet voor Stichting Monument Doldersum en voor zijn 65-jarige actieve lidmaatschap van voetbalvereniging SV Candia ’66 in Rhenen.

Vanaf 1995 tot nu heeft de heer Van Daalen zich vrijwillig ingezet voor Stichting Monument Doldersum. De vrijwillige werkzaamheden bestonden onder andere uit het ontwerpen en bouwen van het monument Doldersum, donateurs zoeken voor de stichting, de gedenkplaats (mede) helpen onderhouden en voorlichting geven in de groepen 7 en 8 van basisscholen over wat er in de oorlog is gebeurd.

Vanaf 1949 is de heer Van Daalen gestart met vrijwillige werkzaamheden voor voetbalvereniging SV Candia’66 te Rhenen, nadat hij voor de Tweede Wereldoorlog al bij de club voetbalde. De heer Van Daalen was eerst bestuurslid en tot op heden vrijwilliger. Sinds het bestaan van het clubblad brengt de heer Van Daalen deze rond en dit doet hij tot op de dag van vandaag nog steeds.

De grootste verdiensten van de heer Van Daalen liggen in Westerveld en ook de meeste voordrachten zijn afkomstig uit Westerveld. Daarom ontvangt de heer Van Daalen de Koninklijke onderscheiding in de gemeente Westerveld.