Subsidie voor evenementen in 2018 aan te vragen

Tot 15 oktober 2017 kunnen organisaties subsidie aanvragen voor evenementen die in 2018 plaatsvinden.

Het totale budget van de ‘Stimulering Meerdaagse Toeristische Evenementen’ is in 2018 € 30.000,-. De subsidieregeling is ten opzichte van de start in 2016 verruimd. Was er in 2016 in totaal € 15.000,- beschikbaar, in 2017 en 2018 kan de gemeente ieder jaar maximaal € 30.000,- aan subsidies toekennen. Aanvankelijk was de subsidie alleen voor meerdaagse evenementen, maar nu komen ook ‘eendaagse evenementen met meerdaagse uitstraling’ in aanmerking voor subsidie.

Een ‘eendaags evenement met meerdaagse uitstraling’ is bijvoorbeeld een internationale wedstrijd of (inter)nationaal kampioenschap: de evenementenorganisatie, deelnemers, juryleden en liefhebbers verblijven rond de wedstrijddag meerdere dagen in de directe omgeving. De subsidieregeling ‘Stimulering Meerdaagse Toeristische Evenementen’ heeft namelijk als doel: het aantal overnachtingen en de bestedingen in de gemeente Westerveld verhogen.

Toekenningen 2017

Het budget voor 2017 is toegekend aan de volgende evenementen:

voor muzikale activiteiten tijdens de Drents- Friese Wold wandel4daagse in Diever € 1.500,-
Corso Frederiksoord € 2.500,-
Lentefair in Frederiksoord € 2.500,-
Klaverblad wandel- en fietsweekend in Uffelte € 2.500,-
(sportieve) beleefposten tijdens de Drentse Fiets4daagse in Diever € 2.900,-
culturele fietsroute tijdens de Open Atelierweekenden in Dwingeloo € 3.000,-
de internationale Endurance rit vanuit Dwingeloo € 7.500,-
wielerwedstrijd Olympia’s Tour € 7.500,-

Endurance en Olympia’s Tour

In het weekend van 9, 10 en 11 juni 2017 is de internationale Endurance rit vanuit Dwingeloo door de Nationale Parken. Endurance is een paardensportwedstrijd waarbij lange afstanden in de natuur worden gereden. Een Endurance rit kan tot 160 kilometer lang zijn: uiteraard met veel pauzes waarin de paarden verzorgd worden. Het welzijn van het paard staat voorop.

In september wordt de internationale wielrenwedstrijd Olympia’s Tour weer verreden. Een van de wedstrijden wordt in Westerveld gehouden: donderdag 7 september 2017 is de start van de Olympia’s Tour in Uffelte en is de finish in Vledder. Aan de start verschijnen 14 Nederlandse ploegen met renners tot 23 jaar. Verder hebben de opleidingsploegen van toonaangevende Worldtour teams als BMC, Lotto Soudal en Sunweb hun komst toegezegd.

Subsidie aanvragen

Organisaties die in 2018 voor een subsidiebijdrage in aanmerking willen komen kunnen hun plannen en begroting voor 15 oktober  2017 indienen bij de gemeente Westerveld, Postbus 50, 7970 AB Havelte en info@gemeentewesterveld.nl

Als leidraad voor de aanvraag kunt u een aanvraagformulier downloaden.