Veel belangstelling voor Open Monumentendag Westerveld op Lentefair

Er was veel belangstelling voor de stand Open Monumentendag Westerveld, in het weekend van 13 en 14 mei 2017 op de Lentefair in Frederiksoord. Dorpsomroeper Jan Vos liep rond om bezoekers te informeren over de Landelijke opening Open Monumentendag in Westerveld en het Open Monumentenweekend.

dorpsomroeper Jan  Vos op de Lentefair

Bezoekers kwamen voor gratis monumentenadvies en waren zeer geïnteresseerd in het programma voor het Open Monumentenweekend Westerveld en in het lopende nominatietraject UNESCO Werelderfgoedstatus voor de Kolonie Frederiksoord.
Ook de gratis fietsroutes, waaronder de monumentenroute ‘Boeren, burgers en buitenlui’ en de flyer waarmee bezoekers kans maakten op een rondvlucht met een heteluchtballon vonden gretig aftrekt. Deze flyer is ook te downloaden van de website www.gemeentewesterveld.nl/openmonumentendag . Meedoen met de prijsvraag voor de rondvlucht met de heteluchtballon kan nog tot 1 juni 2017.

Landelijke opening Open Monumentendag

Gemeente Westerveld is op donderdag 7 september 2017 gastheer voor de Landelijke opening Open Monumentendag met het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Aansluitend organiseert de gemeente het Open Monumentenweekend Westerveld, met allerlei activiteiten en evenementen.