Wethouder Geertsma geeft officieel startsein ‘Dwingeloopt’

Op donderdagmiddag 11 mei heeft wethouder Homme Geertsma van Westerveld het officiële startsein gegeven voor ‘Dwingeloopt’, de wandelgroep voor alle volwassenen die wonen in Dwingeloo en omstreken. Met de wandelgroep ‘Dwingeloopt’ wordt geprobeerd om Dwingeloo gezamenlijk in beweging te krijgen en een gezondere leefstijl na te streven.

Elke donderdag om 13.00 uur wordt vanuit het Medisch Centrum Dwingeloo gewandeld onder begeleiding van een wandelbegeleider en een zorgprofessional van het Medisch Centrum Dwingeloo. In drie groepen (korte, middellange en lange afstand) wordt op eigen niveau gewandeld. De wandeling wordt afgesloten in het dorpshuis ‘Over Entinghe’ (Entingheweg 1 in Dwingeloo) met een kopje koffie of thee. In september wordt het wandelevenement afgesloten met een prestatieloop. Als er genoeg animo is wordt de wandelgroep structureel voortgezet.

Binnen de wandelgroep worden meerdere afstanden aangeboden. Zo wordt aangesloten op het niveau van elke deelnemer. Vanzelfsprekend is de wandelactie ook bedoeld voor mensen met diabetes; voor diabetes patiënten is bewegen van groot belang. De wandelgroep is een goede stimulans om te bewegen en om, zo mogelijk, het medicijn- en/of insulinegebruik terug te brengen door de lichamelijke activiteit.

Aanmelden kan door contact op te nemen met beweegcoach Tim Jansen via het mailadres beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl