Wethouder Van Schelven reikt mantelzorgwaarderingen uit

Op woensdag 31 mei 2017 reikte wethouder Erik van Schelven aan twee mantelzorgers uit de gemeente Westerveld persoonlijk de mantelzorgwaardering uit. Mantelzorgers Annie Scholten en Marianne van der Borg uit Dwingeloo kregen uit handen van de wethouder, de door hun gekozen kappersbon met haarverzorgingsproducten bij Haarmode Herma in Dwingeloo.

Met de uitreiking gaf de wethouder het startsein voor de uitreiking van de mantelzorgwaardering 2017 in Westerveld. In de eerste week van juni 2017 ontvangen alle mantelzorgers in Westerveld, die de waardering hebben aangevraagd, een voucher waarmee zij de door hun gekozen waardering kunnen ophalen of inwisselen. In totaal hebben 358 mantelzorgers in 2017 de  mantelzorgwaardering aangevraagd.

Mantelzorgers konden kiezen uit een boodschappen- of bakkerspakket, een kappersbon met haarverzorgingsproducten, een drogisterijpakket, een avond Shakespearetheater in Diever of een dinerarrangement bij deelnemende restaurants. Jonge mantelzorgers konden kiezen uit een dag naar pretpark Walibi, een avondje bioscoop, een gezinskaart voor vier personen voor attractiepark Slagharen of een arrangement voor twee personen in dit park .

Het aanbod van producten en activiteiten kwam tot stand in overleg met Contactpunt Mantelzorg Westerveld (CPM), Welzijn MensenWerk, Zorgcollectief Zuidwest Drenthe en de Noorderboog en met medewerking van plaatselijke ondernemers.

Uitreiking eerste mantelzorgwaarderingen 2017