Mei 2018

• Filmpje over werken bij gemeente Westerveld gepresenteerd

Tijdens een tweewekelijkse personeelsbijeenkomst is donderdag 31 mei 2018 het filmpje ‘Werken bij Westerveld’ in première gegaan.

• Afsluiting Fietspaden Holtingerveld, Dwingeloo en Uffelte

In de afgelopen periode zijn de fietspaden Hunebeddenpad (vanaf de hunebedden tot de Studentenkampweg) en het Voermanpad (vanaf Helomaweg via de Meeuwenkolonie tot de Studentenkapweg) in het Holtingerveld, fietspad bij Oldengaerde (vanaf Westeinde ) in Dwingeloo en fietspad langs de oude vaart in Uffelte voorzien van een nieuwe deklaag.

• Contracteringsprocedure Wmo Begeleiding

De gemeenten Westerveld en Zwartewaterland zijn op 28 mei jl. gestart met de contracteringsprocedure voor Wmo Begeleiding.

• Informatiecentrum Holtingerveld officieel geopend

Op donderdagmiddag 24 mei 2018 is het nieuwe informatiecentrum in de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld officieel geopend. Burgemeester Jager, gedeputeerde Jumelet en districtshoofd Hummelen (Staatsbosbeheer) verrichtten samen de openingshandeling.

• Commissievergadering 5 juni

De raadscommissie Fysiek Domein en Middelen vergadert op dinsdag 5 juni a.s. om 20.00 uur in de raadzaal.

• Gebouwen genomineerd

Twee gebouwen waarvan gemeente Westerveld opdrachtgever is, zijn genomineerd voor de publieksprijs van de Drentse Architectuurprijs 2018: het Informatiecentrum in de Toegangspoort van het Holtingerveld én brede school De Twingel in Dwingeloo.

• Stratenvolleybaltoernooi Diever

Op zaterdag 2 juni organiseren de beweegcoaches van de gemeente Westerveld een stratenvolleybaltoernooi in Diever.

• Raadsvergadering 29 mei 2018

De agenda van deze vergadering is:

• Starthandeling bouw sportaccommodatie Stad en Esch Diever

Wethouders Geertsma, van Schelven en Smidt van de gemeente Westerveld hebben samen met deelschoolleider Schipper en directeur-bestuurder de Visser van Stad & Esch de starthandeling voor de bouw van de sportaccommodatie in Diever verricht.

• Afscheid oud wethouders Klaas Smidt en Homme Geertsma

Op donderdag 31 mei 2018 nemen oud wethouders Klaas Smidt en Homme Geertsma afscheid als wethouder van de gemeente Westerveld.

• Voorlopige portefeuilleverdeling nieuw college

Woensdag 16 mei 2018 staat de benoeming en installatie van de wethouders de heren W.J.N.M. de Jong (Progressief Westerveld), H. Doeven (DSSW/SW) en J.Y.A. de Haas (Gemeentebelangen) op de agenda van de gemeenteraad. De voorlopige portefeuilleverdeling binnen het college van burgemeester en wethouders is daarna als volgt:

• Aangepaste openingstijden rond komende feestdagen

Het gemeentehuis en het Afvalbrengstation zijn gesloten op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 21 mei 2018 (Pinkstermaandag).

De inzamelroute van de ‘grijze’ container van donderdag 10 mei is verplaatst naar zaterdag 12 mei 2018.
    De inzamelroute van de ‘oranje’ container van maandag 21 mei is verplaatst naar zaterdag 19 mei 2018.

• Afscheid Wethouder Erik van Schelven

Op woensdag 23 mei 2018 neemt wethouder Erik van Schelven afscheid als wethouder van de gemeente Westerveld.

• Gratis VR-gaming en sport event nu op 6 juni 2018

In samenwerking met Windesheim Zwolle, Welzijn MensenWerk, VV Havelte, Rugbyclub The Big Stones, Stichting Survival Havelte en Sportzaal MFA in Havelte organiseert de gemeente Westerveld op woensdag 6 juni 2018 van 18.30 uur tot 21.00 uur voor het eerst een VR-gaming en sport event. Het event bestaat uit verschillende rondes zodat de deelnemers optimaal kunnen genieten van de gave activiteiten. Tussen de rondes door is er een gezond hapje en een drankje te nuttigen.

• Formatie Westerveld afgerond

De afgelopen weken hebben vertegenwoordigers namens de partijen Progressief Westerveld, DSSW-SW en Gemeentebelangen onderhandeld over de totstandkoming van een nieuwe coalitie in de gemeente Westerveld. Het resultaat daarvan is maandagavond 7 mei 2018 voorgelegd aan de fracties van de drie partijen en deze hebben daarmee ingestemd. Dit betekent dat de formatie in Westerveld is afgerond.

• Inloopbijeenkomst Brinkenplan ‘Diever op dreef’

Dinsdag 5 juni van 16.00 uur tot 20.00 uur heeft u in het Dingspilhuus in Diever de mogelijkheid om uw reacties, opmerkingen en suggesties te geven op de verschillende schetsontwerpen van het Brinkenplan ‘Diever op Dreef’.

• Commissievergaderingen 8 mei 2018

De raadscommissies Sociaal Domein en Fysiek Domein en Middelen vergaderen beide op dinsdag 8 mei a.s. De raadscommissie Sociaal Domein begint om 19:30 uur en de raadscommissie Fysiek Domein en Middelen begint om 20:00 uur. Beide vergaderingen vinden plaats in de raadzaal. De agenda’s van deze vergaderingen zijn als volgt:

• Nieuwsgierig naar uw fitheid? Kom de Fittest doen in Dwingeloo

Bewegen is belangrijk voor het welzijn van mensen. Als gemeente ondersteunen we dit. We nodigen daarom inwoners van Dwingeloo van 65 jaar of ouder uit om op 23 of 30 mei 2018 een Fittest te komen doen in Cultureel Centrum Over Enthinge in Dwingeloo. Een Fittest laat zien hoe fit en gezond u op dit moment bent en wat u kunt doen om dit te behouden of te verbeteren.

• Toespraak 4 mei 2018

Op vrijdagavond 4 mei 2018 waren er op meerdere plaatsen in Westerveld, dodenherdenkingen waarbij namens het gemeentebestuur een toespraak is gehouden.