Afsluiting Fietspaden Holtingerveld, Dwingeloo en Uffelte

In de afgelopen periode zijn de fietspaden Hunebeddenpad (vanaf de hunebedden tot de Studentenkampweg) en het Voermanpad (vanaf Helomaweg via de Meeuwenkolonie tot de Studentenkapweg) in het Holtingerveld, fietspad bij Oldengaerde (vanaf Westeinde ) in Dwingeloo en fietspad langs de oude vaart in Uffelte voorzien van een nieuwe deklaag.

Het materiaal wat hiervoor wordt gebruikt moet normaal gesproken ongeveer twee weken uitharden, waarna het in gebruik kan worden genomen. De fietspaden zijn gedurende deze periode afgesloten voor fietsers. De betreffende fietspaden zijn, door onvoorziene omstandigheden, helaas langer afgesloten.

Na he aanbrengen van de nieuwe deklaag komt er een uithardingsproces op gang wat onder normale weeromstandigheden twee weken duurt. Met het zomerse weer en de hoge temperaturen van de afgelopen weken ( en nagenoeg geen neerslag) drogen de fietspaden snel uit waardoor het uithardingsproces vertraagt.

Daarnaast worde de fietspaden toch door fietsers en wandelaars  gebruikt, wat tot gevolg heeft dat de paden weer los worden gereden. Hiermee wordt het proces extra vertraagd. Wij verzoeken u daarom de fietspaden niet te betreden. Zodra de fietspaden gebruikt kunnen worden,  worden de hekken weggehaald en kan iedereen gebruik maken van de nieuwe fietsvoorziening.